Cortana Android Sürümü Güncellendi

cortana

Amerikan teknoloji devi Microsoft’un sesli asistanı Cortana’nın Android sürümü güncellendi. Google Play Store’da bulunan uygulamaya gelen güncelleme ile birlikte, Cortana uzun zamandır merakla beklenen özelliğine kavuştu. Detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

Microsoft, geçtiğimiz yıllarda Apple’ın Siri sesli asistanına rakip asistan uygulaması Cortana’yı çıkarmıştı. Windows ekosisteminde tüm özellikleriyle kullanılabilen Cortana, aynı zamanda Android üzerinde de çalışabiliyor.

Türkçe dil desteği bulunmayan ve Türkiye’den kullanılamayan Cortana, Android için aldığı güncelleme ile uzun zamandır test aşamasında olan özelliğini yaygın kullanıma sundu. Amerikan teknoloji devi Microsoft’un sesli asistanı, şimdiye kadar kilit ekranında çalışmıyordu. Telefonun kilit ekranını açtıktan sonra kullanılabilir olan asistan, yeni güncelleme ile birlikte kilit ekranında da komutlarınıza cevap verebiliyor.

Bi yılı aşkın süredir test edilen bu özellik, olgunlaştıktan ve tüm sorunları giderildikten sonra yaygın kullanıma sunuldu. Kilit ekranı üzerinde not alıp, takvim ve hatırlatıcıya etkinlik ekleyebiliyorsunuz.

Windows 10 ile birlikte büyük bir strateji değişimine giden Microsoft, kendi mobil işletim sistemi Windows Phone’un ölümüne izin verdi. Kendi mobil platformunu yok etmesine rağmen mobil alandan çekilmeyen firma, diğer platformlara uygulamalar geliştireceğini açıklamıştı. Şu anda Microsoft’un Android ve İOS işletim sistemlerinde onlarca farklı uygulaması bulunuyor. Bu uygulamalardan bazılarına satın alımlar yaparak sahip olan firma, Cortan a gibi bazılarını da sıfırdan kendisi geliştirdi.

Apple, Apple Watch kayışlarına özellik kazandırmak istiyor