iPhone cihazlar para cezası yedi: Apple beklenmeyen yerden vuruldu

iPhone 12 5G

Hiç beklenmeyen bir şekilde iPhone cihazlar para cezası aldı. Apple böyle bir darbe beklemiyordu. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Birçok kişinin kullandığı iPhone cihazlar para cezası ile karşı karşıya kaldı. Apple şirketi açıkçası hiç beklemediği bir yerden vuruldu. Hatırlayacağınız üzere şirket önemli bir karar almıştı. Bu karar doğrultusunda iPhone 12 kutularında şarj cihazı yer almıyordu. Konuyla ilgili tüketicilerden çok fazla şikayet geldi.

Apple tarafından gönderilen iPhone cihazlar ne yazık ki birçok ekipmandan yoksun. Onu takip eden Samsung ise kendi yeni cihazlarında böyle bir karar almıştı. Bunun üzerine Brezilya hükümeti devreye girdi. Konuyla ilgili şirkete dava açıldı. Bunun sonucunda Apple ağır suçlamalar ile karşı karşıya kaldı.

Apple şarj problemi küresel çapta rahatsızlık yaratıyor

Her ne kadar gizlilik ve tasarım gibi konulara önem verse bile yine de Apple bazı alanlarda tüketicilerden eksi not alıyor. Şirketin artı tarafları çok fazla olmasına rağmen bu tür eksiler ne yazık ki itibarını zedeliyor. Bunlardan birisi de şarj cihazı ile ilgiliydi.

iPhone cihazlar para cezası

Firmanın iPhone akıllı telefonlarında şarj cihazı göndermemesi Brezilya hükümetinin konuyu araştırmasına neden oldu. Sonuç olarak yeni bazı suçlamalar yöneltildi. Buna göre yanıltıcı reklamlar, fabrika kusurlu cihazları satma ve tüketiciler ile yapılan sözleşmede ortaya çıkan sorunlar yapılan suçlamalar arasında yer aldı.

Apple çalışanından önemli tüyo

Apple tüm bu suçlardan dolayı Brezilya hükümeti tarafından yaklaşık olarak 1 milyon 920 bin dolar ödemeye mahkum edildi. Bu rakam elbette Apple şirketi için neredeyse hiçbir şey. Fakat küresel çapta yeni davaların önünü açabilir. Peki sizce Apple bu konuda hatalı mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.