iPhone 9 kanlı canlı bir kez daha görüntülendi!

iPhone 9

Apple’ın uygun fiyatlı iPhone 9 modeli bir kez daha kanlı canlı bir şekilde görüntülendi. Tasarım neredeyse iPhone Xr ile aynı olacak.

Uygun fiyatlı iPhone 9’un çok yakında tanıtılacağı uzun bir süredir konuşuluyordu. iPhone SE 2 beklerken isimlendirme politikasında değişikliğe gidip karşımıza 9 ile çıkacak olan Apple, bu modelini Mart sonu tanıtacak gibi görünüyor.

Apple A13 yonga seti ve 3 GB RAM’den beslenecek olan bu model, iPhone 8’in tasarımına sahip olacak. 2. nesil parmak izi okuyucusu Touch ID ve tek kamera kurulumu ile gelecek olan telefon eski tasarımı ile çok tepki toplayacak gibi görünüyor. Ancak Apple, orta segmente hitap edeceği için bu modeli 399 dolardan satışa sunduğu an Android pazarı açık ve net söylüyorum çöküşe geçer.

749 dolarlık iPhone 11’in satışa sunulmasının ardından Apple en çok telefon satan firma unvanını 2019’un sonunda eline almıştı. Gartner’ın raporuna göre; telefon satışlarında 2019’da Samsung’u yakalayan Apple, aradaki farklı yeni uygun fiyatlı modeli ile eritecek gibi görünüyor.

iOS 13.4 Beta 4 güncellemesi çıktı!

Fiyat/performans canavarı olacak olan bu model bugün bir kez daha kanlı canlı bir şekilde görüntülendi. Bildiğiniz gibi bu zamana kadar Apple logosu iPhone’ların arka-orta-üst bölümünde yer alıyordu. iPhone 11 serisi ile logo ortaya konumlandırılmıştı. Aynı tasarım bu sefer uygun fiyatlı modelde de kullanılacak.

iPhone 9

Apple‘ın bu modeli Türkiye’de 6.000 TL bandında satışa sunacağını düşünüyoruz. Son olarak kurlardaki bu dengesizlik devam ederse mevcutta el yakan iPhone fiyatlarının daha da artacağını söyleyebiliriz. Muhtemelen 300 TL ila 500 TL arasında bir iPhone zammı kapıda olabilir.