Android 11’in tanıtılacağı Google I/O 2020 iptal edildi!

Google I/O 2020

Google I/O 2020 etkinliği diğer teknoloji etkinlikleri gibi iptal edildi. Bu yıl doğru düzgün büyük çaplı bir etkinlik göremeyeceğiz gibi görünüyor.

Çin’de başlayan ve 3.000’den fazla kişinin dünya genelinde yaşamın yitirmesi ile sonuçlanan coronavirus salgını teknoloji sektörünü de vurmaya devam ediyor. Asus’un Rog Phone II için stok olmayacak açıklamasının ardından MWC 20 etkinliği iptal edilmişti. Facebook da F8 etkinliğini aynı sebepten dolayı iptal edildiğini duyurmuştu.

Hatta gizliden gizliye Apple’ın da iPhone 9 modelini tanıtacağı etkinliği coronavirus yüzünden üretim hattında yaşanan sıkıntılardan dolayı ertelediği de söyleniyor.

Google I/O 2020 etkinliği neden iptal edildi?

Şimdi ise bir iptal haberi de Google cephesinden geldi. Teknoloji devi bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Android 11 sürümünü Pixel modellerinde test etmeye başlamıştı. Yenilikleri pek fazla açıklamayan Google’ın, bu duyurular için önümüzdeki hafta düzenlenecek olan Google I/O 2020 etkinliğini beklediği biliniyordu. Ancak Google’dan bu etkinliğin coronavirus’ten dolayı düzenlenmeyeceği haberi geldi.

Google I/O 2020

Google; “Coronavirüs (COVID-19) endişesi nedeniyle CDC, WHO ve diğer sağlık otoritelerinin sağlık rehberliği uyarınca Shoreline Amfitiyatrosu’ndaki fiziksel Google I / O etkinliğini iptal etmeye karar verdik.

I/O 2020 için bilet satın alan tüm konuklara 13 Mart 2020’ye kadar tam bir geri ödeme yapılacaktır. I/O 2020’ye kaydolan misafirlerin gelecek yılın biletini alması gerekmeyecek. Sistem otomatik olarak bir I/O 2021 bileti satın alma seçeneği sunulacaktır.

Önümüzdeki haftalarda, geliştirici topluluğumuza en iyi şekilde bağlanmak için Google I/O’yu düzenlemenin diğer yollarını araştıracağız. Google I/O web sitesini ek bilgilerle birlikte güncel tutacağız.” açıklamasında bulundu.

iOS 13.4 Beta 4 güncellemesi çıktı!

Google muhtemelen bu etkinliği fiziki olarak düzenlememesin karşın, YouTube üzerinden video yayınlayıp Android 11 ve diğer yeni yazılımlarını tanıtacaktır. Ancak bu tanıtım Mart sonuna sarkacak gibi görünüyor.