iPhone 5G hakkındaki ilk detaylar ortaya çıktı

iphone 5g

Apple’ın 2020’de satışa sunması beklenen iPhone 5G hakkındaki ilk detaylar ortaya çıktı. İşte 5G destekli ilk iPhone modelinin özellikleri.

Apple’ın 2020 yılında satışa sunacağı 5G destekli ilk iPhone modelinin özellikleri ortaya çıkmaya başladı. Sızdırılan bilgilere göre Apple önümüzdeki yıl tanıtacağı 3 iPhone modelinde de Qualcomm tarafından üretilen X55 modemini kullanacak. Bu da Apple’ın ayrımsız bir şekilde 5G desteğini 3 modelde de sunacağı anlamına geliyor.

Ayrıca 2020’de çıkacak olan iPhone modellerinde 5nm üretim süreciyle geliştirilen A14 yongası kullanılacak. Apple tarafından tasarlanan bu yongalar TSMC tarafından üretilecek. Şimdiye kadar 5nm üretim sürecine geçiş yapacağını açıklayan yalnızca 2 firma bulunuyor. Apple ve Huawei.

iphone 5g

Tüm bunların dışında yeni iPhone modellerinde daha gelişmiş bir AR deneyimi sunabilmek adına arka tarafa 3D destekli bir kameranın yerleştirileceği de iddia ediliyor. Ayrıca çentik boyutunun küçültüleceği de sızdırılan bilgiler arasında.

Apple’ın 2020’de satışa sunulacak olan 3 modelin 2’sinde OLED ekran kullanmayı planlıyor. En azından şimdiye kadar sızdırılan raporlar bu şekilde.

LG telefon satışları dibe vurdu