iPhone 5G 2020 yılında satışa sunulacak

Ekran Resmi 2019 06 18 09.31.23

#İŞBİRLİĞİ

Dünyanın önde gelen Apple analistlerinden biri olan Ming Chi-Kuo iPhone 5G için tarih verdi. İşte konu hakkındaki tüm detaylar.

Akıllı telefon sektörünün önde gelen isimlerinden biri olan Apple, 5G konusunda hayli zorlu bir süreçten geçmişti. Cupertino merkezli şirket geçtiğimiz yıl Qualcomm ile patent davasından ötürü ticari ilişkilerini askıya almıştı.

5G hususunda sırtını Intel’e dayayan Apple, beklemediği bir tabloyla karşı karşıya kaldı. Intel’in 5G arenasından çekilme kararı alması, Tim Cook ve ekibinin tüm planlarını suya düşürmüştü.

iPhone 5G modeli için tarih belli

5G konusunda önünde 2 adres kalan Apple, Huawei ve Qualcomm arasında tercih yapmak zorunda kaldı. ABD ile arası gergin olan Huawei’yi es geçen Cupertino merkezli şirket, Qualcomm’un talep ettiği patent ücretlerini ödeyerek ticari ilişkileri tekrardan yayına koydu.

Muhtemelen önümüzdeki dönemde Apple’ın ürettiği ilk iPhone modellerinde de Qualcomm imzası taşıyan 5G modemler kullanılacak.

Apple’a yakınlığıyla bilinen Ming Chi-Kuo da bu konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ünlü analist, Apple’ın 5G destekli ilk iPhone modelini 2020 yılında satışa sunacağını açıkladı.

Kuo, 5G destekli ilk modelin 2 farklı boyutta geleceğini söyledi. Apple, 2020 yılında 5.4 inç ve 6.7 inçlik iPhone modellerinde hem 5G, hem de LTE desteği sunacak. Ayrıca 6.1 inçlik iPhone XR’ın halefi olan modelde de yalnızca LTE desteği bulunacak.

Kuo, Apple’ın 2020 yılında tüm modellerinde OLED ekrana geçiş yapacağını da iddia etti. Malum, Apple geçtiğimiz yıl XS vs XS Max modellerinde OLED panel kullanırken, XR’da ise LCD ekranı tercih etmişti.