iPhone 5G için tarih verildi!

iphone 5g

5G konusunda rakiplerinin gerisinde kalan Apple önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor. İşte iPhone 5G çıkış tarihi ve diğer detaylar.

Bir süredir geliştirme, test ve hazırlık aşamasında olan 5G teknolojisine artık çok yakınız. Dünyanın belli bölgelerinde kullanıma sunulan bu teknoloji yakında ülkemizde de erişilebilir olacak. Elbette bu teknolojiden faydalanabilmek için 5G destekli akıllı telefonlara da ihtiyacımız olacak.

Hali hazırda satışta olan 5G destekli model sayısı son derece kısıtlı. Hatta ülkemizde şu anda 5G destekli bir model de satılmıyor. Fakat genel kanı 2020 itibariyle bu modellerin sayısında önemli bir artış olacağı yönünde. Öyle ki ilk 5G destekli iPhone modellerinin de 2020 yılında gelmesi bekleniyor.

iPhone 5G 2020’de gelecek!

Apple’a yakınlığıyla bilinin analist Ming Chi Kuo da 5G’li iPhone hakkında aynı ön görülere sahip. Kuo, geçtiğimiz gün yaptığı bir açıklamada Apple’ın ilk 5G destekli modelleri 2020 yılında satışa sunacağını belirtti. Üstelik 5G destekli tek bir model de olmayacak.

Cupertino merkezli şirket 2020’de satışa sunduğu tüm telefonlarda 5G desteği sunmayı planlıyor. Yani önümüzdeki yıl çıkacak olan 3 iPhone modelinde de 5G desteği bulunacak.

Elbette bu kararın iPhone fiyatlarını nasıl etkileyeceği de bir diğer soru işareti. Malum 5G hayli masraflı bir teknoloji. Dolayısıyla bu karar zaten yüksek olan iPhone fiyatlarını biraz daha arttırabilir. Tabi ki yine de bekleyip göreceğiz.

Oppo Find X’in yeni tasarımı göz dolduruyor