iPhone 17’de 24 MP’lik Ön Kamera Olacak

iphone 17

Analist Ming-Chi Kuo yine ilginç bir öngörüde bulundu ve iPhone 17 serisinde 24 MP’lik ön kamera kullanılacağını belirtti.

iPhone 14 ve 15’te 12 MP’lik ön kamera yer alıyor. Bu kamerada 5’li lens sistemi var. Büyük ihtimalle iPhone 16 serisinde de bu ön kamera kullanılacak. Fakat Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone 17‘de önemli değişikliğe gideceğini söyledi. Kuo’ya göre iPhone 17 ailesinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP’lik ön kamera olacak. Kuo, Apple’ın yapacağı bu yükseltmeyle ön kameradaki görüntü kalitesini önemli ölçüde artıracağını düşünüyor.

iphone 17

24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir.

İddia edilenlere göre iPhone 17 Pro’da Dynamic Island’ın boyutu biraz daha küçük olacak. Hatta ekran altı Face ID teknolojisinin kullanılacağı ilk model olacağı söyleniyor. Ekranda ön kamera için ufak bir delik olması bekleniyor. Ancak bu iddianın zıttı dedikodular da var. Sanayi kaynaklarına dayandırılan eski tarihli bir raporda, Apple’ın iPhone 16 ve 17’de Dynamic Island’da herhangi bir değişiklik yapmayacağı, fakat iPhone 18’de Dynamic Island’ın da dahil olduğu büyük bir tasarım değişikliğinin gerçekleşeceği ileri sürülmüştü. Cupertino’lu şirketin 2027’de tam ekranlı iPhone’a geçiş yapacağı da rivayet ediliyor.

Epic Games’te Bugün 370 TL’lik Oyun Ücretsiz Oldu