Titanyum Çerçeve İlk Olarak iPhone 14 Pro’larda Olabilirdi

123 25

Apple hakkında ilginç bir dedikodu ortaya çıktı. Çin’den gelen havadisler titanyum çerçevenin ilk olarak iPhone 14 Pro’lar planlandığını ama bunun iptal edildiğini belirtiyor. İşte detaylar…

Weibo’da ortaya çıkan ve tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir iddiaya göre Apple titanyum çerçeveyi ilk olarak iPhone 14 Pro’lar için düşünmüş. Fakat kaynaklar istenmeyen bazı problemlerin yaşandığını ve Apple’ın iPhone 14 Pro modellerinde titanyum çerçeve kullanmaktan vazgeçtiğini ileri sürüyor. Bunlarla birlikte raporda dikkat çekici başka bir detay daha var. Titanyum çerçevenin iki nesil boyunca Pro modellerine özel kalacağı ve sonra standart modellerde de kullanılacağı ifade ediliyor. Eğer iddia edilen doğruysa iPhone 17 ve iPhone 17 Plus’ta titanyum çerçeve olabilir.

iPhone 17 serisi hakkında gündeme gelen başka iddialar da var. Analist Ming-Chi Kuo, Apple’ın iPhone 17‘de önemli değişikliğe gideceğini söyledi. Kuo’ya göre iPhone 17 ailesinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP’lik ön kamera olacak. Kuo, Apple’ın yapacağı bu yükseltmeyle ön kameradaki görüntü kalitesini önemli ölçüde artıracağını düşünüyor.

iphone 14 pro

24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir.

İddia edilenlere göre iPhone 17 Pro’da Dynamic Island’ın boyutu biraz daha küçük olacak. Hatta ekran altı Face ID teknolojisinin kullanılacağı ilk model olacağı söyleniyor. Ekranda ön kamera için ufak bir delik olması bekleniyor. Ancak bu iddianın zıttı dedikodular da var. Sanayi kaynaklarına dayandırılan eski tarihli bir raporda, Apple’ın iPhone 16 ve 17’de Dynamic Island’da herhangi bir değişiklik yapmayacağı, fakat iPhone 18’de Dynamic Island’ın da dahil olduğu büyük bir tasarım değişikliğinin gerçekleşeceği ileri sürülmüştü. Cupertino’lu şirketin 2027’de tam ekranlı iPhone’a geçiş yapacağı da rivayet ediliyor.

iPhone 12’de Güvenlik Açığı Tespit Edildi