iPhone 17’lerde Gelişmiş Ön Kamera Olacak

iphone 17

Ortalıklarda iPhone 16 ailesi yokken iPhone 17’ler hakkında arka arkaya haberler geliyor. Analist Jeff Pu, iPhone 17’lerin ön kamerası hakkında bilgiler paylaştı. Lafı daha uzatmadan neler olup bittiğine birlikte bakalım.

Jeff Pu’nun yeni araştırma notuna göre iPhone 17 serisinin tüm modellerinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP ön kamera olacak. Karşılaştırma yapacak olursak şu anda mevcut tüm iPhone 15’lerde 12 MP ön kamera bulunuyor ve bu kamerada 5’li lens sistemi kullanılıyor. Bu sene başında diğer bir analist Ming-Chi Kuo da iPhone 17’lerin 24 MP’lik ön kamerayla satışa çıkacağını söylemişti. Kuo’ya göre bu değişiklik görüntü kalitesini önemli derecede artıracak. Ming-Chi Kuo ve Jeff Pu tedarik zincirinde bağlantıları olan güvenilir kaynaklar ve her ikisi de 24 MP’lik kamerayı onaylıyor.

24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir.

iphone 17

Apple’ın iPhone 17 ailesinde Plus modeli yerine Slim adında başka bir model çıkaracağı söyleniyor. Slim ince tasarımıyla ön plana çıkacak. Ming-Chi Kuo, gizemli Slim modelinin 6.6 inç ekrana, mevcut boyutta Dynamic Island’a, A19 Pro yerine standart A19 yongasetine, tek arka kameraya ve Apple tasarımı 5G modem çipine sahip olmasını bekliyor. Kuo ayrıca telefonda iPhone 15 Pro’larda kullanılan titanyumdan daha düşük yüzdeye sahip titanyum-alüminyum çerçeve olacağını da söyledi.

Daha önce yayınlanan raporlarda raporlarda Slim’in Pro Max’in de üstünde konumlandırılacağı iddia edilmişti. Fakat Kuo’nun açıklamaları ise böyle olmadığını gösteriyor. Cihazın iPhone 17 serisinde tam olarak nerede konumlandırılacağı şu anda belirsiz.

Apple Son Çeyrekte Beklentileri Aştı