iPhone 17’nin Ekranı Daha Dayanıklı ve Yansıma Önleyici Özellikli Olacak

iphone 17

Daha iPhone 16 piyasaya sürülmemişken iPhone 17 hakkında dedikodular ortalıkta dolanıyor. Çin’den gelen yeni bir söylenti iPhone 17’de yansıma önleyici özelliği olan, Ceramic Shield’den daha dayanıklı ekran kullanılacağını ileri sürdü. İşte detaylar…

Sızıntı kaynağı Instant Digital, iPhone 17‘nin ekranında çizilme ve darbelere daha dayanıklı olan, yansıma önleyici özelliği bulunan cam korumanın yer alacağını iddia etti. Koruyucu kaplamayı üretmek için gerekli ekipman Çinli tedarik zincirine yeni teslim edilmiş. Fakat yeni ekran koruyucusunun iPhone 16’ya yetişmesi ise çok zor. Zaten kaynak da Apple’ın iPhone 16’yı pas geçip, planlarını iPhone 17’ye göre ayarladığını vurguluyor.

iPhone 15’te kullanılan Ceramic Shield, Apple ve Corning iş birliğiyle geliştirildi. Apple, iPhone 15’teki ekran kaplamasının piyasadaki rakiplerinden daha sağlam olduğunu söylüyor. Instant Digital’in iddia ettiği koruyucu kaplama da belki yeni bir iş birliğinin sonucu olabilir. Apple yine Corning’le ortaklık yapıp, farklı bir marka adıyla ekran korumasını kullanabilir. Kesin bir şey söylemek zor.

iphone 17

Diğer yandan analist Ming-Chi Kuo da iPhone 17’nin kamerasında önemli bir değişiklik gerçekleşeceğini söyledi. iPhone 14 ve 15’te 12 MP’lik ön kamera yer alıyor. Bu kamerada 5’li lens sistemi var. Büyük ihtimalle iPhone 16 serisinde de bu ön kamera kullanılacak. Fakat Kuo’ya göre iPhone 17 ailesinde 6’lı lens sistemine sahip 24 MP’lik ön kamera olacak. Kuo, Apple’ın yapacağı bu yükseltmeyle ön kameradaki görüntü kalitesini önemli ölçüde artıracağını düşünüyor.

24 MP’lik kamera daha yüksek çözünürlük sağlayacaktır. Yüksek çözünürlükte fotoğraflar kırpıldığında ya da yakınlaştırıldığında bile kalitelerini koruyabilirler. 6’lı lens sistemi de görüntü kalitesini iyileştirecektir. Her bir lens sapmaları ve bozulmaları düzeltecek şekilde tasarlanabilir. Böylece daha net ve daha canlı fotoğraflar elde edilebilir. Ek lens ışığın iletiminde verimliliği artırarak düşük ışıklı ortamlarda ve gece çekimlerinde performansı geliştirebilir.

Motorola Edge 50 Pro’nun Özellikleri Netlik Kazandı