iPhone 17 Air Gelecek Sene Geliyor

iphone 17

iPhone 17 Slim’le ilgili yeni haberler var. Apple hakkında güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, Slim modelini gelecek sene iPhone 17 Air olarak göreceğimizi söyledi.

iPhone 17 Slim uzun zamandır söylentilerle anılıyor. Şimdi de Apple’ın iPhone 17 Slim modelini iPhone Air olarak konumlandıracağı ve ismini de iPhone 17 Air olacağı ileri sürüldü. Bu iddianın arkasında ise Mark Gurman var. Apple’ın iPhone 17 Air ya da ince tasarımlı iPhone modeli çıkarmasının en büyük nedenleri arasında iPhone mini ve Plus modellerinin ticari olarak başarısız olması yer alıyor. iPhone serisindeki 4. modeller olan iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 14 Plus ve iPhone 15 Plus hedeflenen satışların büyük ölçüde altında kaldı. Mesela Plus modelini örnek verirsek, Plus ve Pro arasında sadece 100 dolar fark oynuyor. Bu yüzden çoğu kişi daha üst modeli tercih etti. Plus satışları standart model veya Pro’lar kadar olmadı.

iphone 17 air

Ayrıca teknoloji devi M4’lü iPad Pro’la birlikte yeni tasarım diline geçti ve ürünlerini bu tasarım diliyle yenilemek istiyor. iPhone 17 Air bu stratejinin bir parçası olarak iPhone serisindeki ilk adım olacak. Şöyle ekstra bir parantez daha açalım; geçtiğimiz hafta YouTuber Jon Prosser yeni telefonun iPhone Air olarak konumlandırılacağını söylemişti. Mark Gurman da bu fikri desteklemiş görünüyor.

iPhone 17 Air bir türlü istenen başarıyı sağlayamayan 4. modele yeni bir yaklaşımı temsil edecek. iPhone 17 ve iPhone 17 Pro arasında yer alacak. Mark Gurman, yeni telefonu 2008’de çıkan normal MacBook ve MacBook Pro arasında yer alan orijinal MacBook Air’a benzetiyor. iPhone 17 Air, muhtemelen standart iPhone’a kıyasla daha şık görünüm sunmasıyla pazarlanacak. Büyük ihtimalle iPhone mini ve Plu’a göre de daha popüler model olacaktır.

Galaxy Ring Farklı Android Telefonlarla Sorunsuz Çalışıyor