iPhone 17 serisi ile yeni bir Slim modeli çıkacak

iPhone 17 Slim gecikebilir

Apple, Eylül 2024’de iPhone 16 serisini tanıtacak, henüz bu seri ortaya çıkmamışken iPhone 17 serisi hakkında önemli detaylar ortaya çıktı.

Apple’a yakınlığı ile bilinen teknoloji bloglarından Ice Universe, Weibo’da iPhone 17 serisinin dört modelden oluşacağını ancak bir farkla iPhone 17 Slim’in iPhone 17 Plus’ın yerini alacağını paylaştı. Yani seri iPhone 17, 17 Pro, 17 Pro Max ve yeni 17 Slim’den oluşacak.

Standart iPhone 17 ve 17 Pro’da 6,27 inç ekran bulunurken, Slim ve Pro Max’te sırasıyla 6,65 inç ve 6,86 inç ekranlar bulunacak. Öne çıkan özellik, iPhone 17 serisindeki tüm modellerin 120 Hz ProMotion yenileme hızını ve LTPO teknolojisini destekleyecek olması. Bu, standart iPhone modellerini ekran teknolojisi açısından Pro modelleriyle aynı çizgiye getirecektir. Ayrıca, bilindik Dynamic Island tasarımının devam etmesi planlanıyor.

iPhone 17 serisi

Kamera iyileştirmeleri de ufukta, özellikle Pro modelleri için. Bunların birincil, telefoto ve ultra geniş lensler ve uçuş süresi sensörü dahil olmak üzere üçlü 48MP kamera sistemine sahip olduğu söyleniyor. Standart iPhone 17 ve 17 Slim’in kamera kurulumuna dair detaylar henüz sınırlı ancak baz modelin çift kamera sistemine sahip olması bekleniyor.

Performans açısından, iPhone 17 ve 17 Slim’in Apple’ın A19 Bionic çipiyle güçlendirileceği söylenirken, Pro modelleri TSMC’nin gelişmiş 3nm süreci üzerine inşa edilmesi beklenen daha güçlü A19 Pro’ya sahip olacak. Tüm serinin hücresel bağlantı için bir Qualcomm Snapdragon modemi benimsemesi bekleniyor.

Diğer dikkat çeken özellikler arasında evrensel USB-C portu, Face ID, standart modellerde alüminyum çerçeve ve Pro varyantlarında titanyum çerçeve yer alıyor.

Fiyata gelince, iPhone 17’nin 799 dolardan başlayacağı söyleniyor, iPhone 17 Slim ise 1299 dolar civarında yüksek bir fiyat etiketiyle gelebilir ve bu da onu serideki en pahalı model yapar. Bu, sırasıyla 1099 dolar ve 1199 dolar fiyatlandırılması beklenen iPhone 17 Pro ve Pro Max’ten daha pahalı olacağı anlamına geliyor.

Son olarak, sızıntıda iPhone 17 serisinin Eylül 2025’te piyasaya sürülmesinden bahsediliyor. Ancak, piyasaya sürülmesine bu kadar zaman kalan cihazlarla ilgili ayrıntıların değişebileceğini hatırlatmak gerekir.

Xiaomi Smart Band 9, 21 güne kadar pil ömrüyle piyasaya sürüldü