AirTag 2 İddialarını Yalanladı

airtag 2

AirTag 2’nin bu sene çıkabileceğine dair bazı tahminler var. Ama yeni bir rapor böyle bir şeyin olmayacağını belirtiyor.

Son haftalarda AirTag 2‘nin bir ihtimalle 2024 sonunda çıkabileceği ileri sürüldü. Fakat Çin’den gelen taze rapor takip cihazının 2025’ten önce gelmeyeceğini açıkladı. Raporda Apple’ın çıkış planını 2025 ilkbahar dönemine ayarlandığından söz ediliyor. Aslında son rapor daha önce Mark Gurman ve Ming-Chi Kuo’nun da açıklamalarını destekliyor. Her iki isim de AirTag 2’nin 2025’ten önce çıkmayacağını söylemişti.

AirTag 2’de büyük ihtimalle 7 nm’le üretilmiş olan yeni UWB çipi yer alacak. 2021 Nisan ayında piyasa sürülen mevcut AirTag’ta U1 isimli UWB yongası var. UWB, Ultra Wideband yani Ultra Geniş Bant demek. Wi-Fi, AirDrop vs… U1 çipi sorumlu. iPhone 11’den beri iPhone’larda, Apple Watch 6/7/8’de U1 yongası kullanılıyor.

airtag 2

Apple’ın U2 çipine geçmesinin en büyük nedeni Vision Pro gözlüğü. Ming-Chi Kuo, Vision Pro’nun ekosistemdeki yerini sağlamlaştırmak ve rekabetçi olması için entegrasyonun iyi olması gerektiğini, Apple’ın da bu yüzden agresif bir plan uygulamaya başladığını söylemişti. Entegrasyon ve ekosistem için gerekli ana donanım ise Wi-Fi ve UWB.

Sızıntı kaynaklarından biri olan LeaksApplePro’ya göreyse yeni modelde 3 boyutlu hassas bulma olarak adlandırılan bir özellik olacak. Ancak bu özelliğin detayları belli değil. Bununla birlikte LeaksApplePro güvenilir bir kaynak değil. Geçmişte paylaştığı bazı sızıntılar gerçek çıkmadı.

İşte karşınızda Motorola Edge 50 Neo