iPhone Pro ve Pro Max’teki özellik standart modele geliyor!

promotion

Apple’ın gelecek nesil iPhone’lar hakkındaki planları ifşa oluyor. Sektör içinden çok tanıdık bir isim teknoloji devinin neler yapacağını açıkladı. Buna göre Pro ve Pro Max modelinde yer alan ProMotion, standart modellere gelmeye hazırlanıyor. İşte detaylar…

Ross Young bu aralar Apple hakkında söyledikleriyle gündeme geliyor. Young’a göre Pro ve Pro Max modellerinde olan ProMotion özelliği iki yıl içinde standart ve Plus modellerine gelecek. ProMotion, ilk olarak 2021’de çıkan iPhone 13 Pro modellerinde kullanıldı. Şimdilik üst düzey iPhone’lara özgü bir yetenek.

Ünlü ekran analistine göre Apple, ProMotion’ı tüm seriye uygulamak istiyor. Teknoloji devi, 2025’te düşük güçlü LTPO ekran teknolojisini iPhone’un standart ve Plus modelinde kullanmaya başlayacak. Böylece bu özellik de standart modellere eklenmiş olacak. Bilmeyenler için ProMotion’ı açıklayacak olursak, ekran yenileme hızını kullanıma göre değiştiren bir özellik. Güç tassarufu için yenileme hızını 10 Hz’e kadar indirirken, mesela oyun oynamaya başlayınca veya video izleyince tazeleme hızını 120 Hz’e kadar çıkarabiliyor.

promotion

Gelecek iPhone’lardan bu sene çıkacak iPhone’lara doğru geçiş yapalım. Söylenenlere göre iPhone 15 serisinde yeni renkler karşımıza çıkacak. Dedikodulara göre Pro ve Pro Max modelinde siyah, beyaz ve altın rengi dışında daha önce görülmemiş koyu kırmızı renk seçeneği yer alacak. Standart ve Plus modellerinde ise yeni seçenek olarak koyu pembe ve parlak mavi renk olabilir. Kaynak daha önce iPhone’larda gördüğümüz bazı klasik renklerin, iPhone 15 serisindeki yerini alacağını da vurguluyor.

iPhone 15 serisinde diğer önemli bir yeniliğin RAM olacağı söyleniyor ki, bu konuda dedikodular zıt yönde ilerliyor. Bir yandan iPhone 15 Pro ve Pro Max’te 8 GB RAM olacağı, standart modellerde de LPDDR5 RAM’in kullanılacağı söyleniyor. Fakat Apple’ı maliyeti düşürmek için RAM yenilemesinden kaçındığına dair ilginç iddialar da var. Neler olacağını ise ancak iPhone 15 ailesi çıktığında göreceğiz.

iPhone 17 Pro, ekran altı Face ID’le gelecek