iPhone 17 Pro Max Sınırları Zorlayacak

iphone 15 pro

Apple’ın iPhone 17 ailesi için dikkat çekici planları var. Fakat bu planlar güvenilir kaynaklar tarafından açığa çıkartılıyor. iPhone 17 Pro Max’te ne gibi özelliklerin olacağı belli oldu. Lafı daha fazla uzatmadan Apple’ın neler yapmak istediğine yakından bakalım.

Apple WWDC 2024’ten bu yana iPhone, iPad ve Mac platformlarının Apple Intelligence olan bağlılığını her seferinde vurguluyor. Üretken yapay zeka ve yapay zeka özellikleri artık bilgisayar, akıllı telefon, tablet vs… birçok cihazda yerini almaya başladı. Apple da rekabette geri kalmamak için gaza basmış durumda. iPhone 16 ailesi Apple Intelligence ve yapay zekaya odaklanırken, iPhone 17 serisi ise Apple Intelligence’ın sınırlarını zorlayacak görünüyor.

Güvenilir kaynaklardan biri olan analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, iPhone 17 Pro Max‘te 12 GB RAM ve özel soğutma sistemi kullanmayı planlıyor. Şunu da belirtelim; RAM kapasitesi ve özel soğutma sadece iPhone 17 Pro Max’le sınırlı kalacak. Diğer modellerde olmayacak. Standart iPhone 17, iPhone 17 Air ve iPhone 17 Pro 8 GB RAM’le çalışacak. Bu üç model Apple Intelligence’a erişebilirken, Pro Max modeli ise artırılmış performansı ile yapay zeka özelliklerini çok daha etkili kullanacak görünüyor.

iphone 17 pro max

Söylentilere göre iPhone 16’larda grafen termal sistemi yer alıyor. Grafen yüksek ısı iletkenliğine sahip ve iPhone’da soğutucu olarak kullanılan bakırdan daha üstün. iPhone 17 Pro Max’teki özel soğutma ise büyük ihtimalle grafen tabaka haricinde ek bir sistem olarak kullanılacak. Artan soğutma işlemci zorlandığında bile daha verimli işlemler yapması anlamına geliyor.

Tüm bunlarla birlikte bazı özelliklerin tek modelle sınırlanması talebi de etkileyebilir. Yeni ve cazip özellikler sunmak müşterileri çekmeye yardımcı olabilir. Analist Kuo, iPhone 17 Pro Max’in 120 mm lens için 48 MP’lik sensöre sahip olabileceğini de söyledi. Eğer bu durum doğruysa 2025’te gelecek olan Pro Max’in arka kameraları 48 MP veya daha büyük sensöre sahip olacak.

Google, Android’de Gmail Q&A özelliğini kullanıma sundu