Apple iPhone 17 Air’da Bu Teknolojiyi Kullanacak

iphone 17

iPhone 17 Air’ın Plus modeli yerine geleceği ve ince tasarıma sahip olacağı uzun zamandır konuşuluyor. Telefonla bağlantılı olarak ilginç bir rapor yayınlandı. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna yakından bakalım…

DigiTimes’ın raporuna göre Tayvanlı Novatek şirketi TDDI teknolojisine sahip OLED ekranların seri üretimine 2025’in 2. çeyreği içinde başlamayı planlıyor. TDDI, Touch and Display Drive Integration demek, yani dokunmatik ve ekran sürücüsü entegrasyonu anlamına geliyor. TDDI teknolojisi OLED ekranın daha ince olmasını sağlıyor. İşte dananın kuyruğunun koptuğu yer de burası. İnce OLED ekran, ince tasarımlı iPhone 17 Air için gayet uygun.

Novatek’in sevkiyat programı 2025’teki yeni nesil iPhone ekranlarıyla uyumlu görünüyor. Apple, TDDI OLED’i iPhone yerine ilk olarak iPad veya Apple Watch gibi daha düşük hacimli ürünlerde kullanabilir. Bu teknoloji katlanabilir iPhone ve iPad için de uygun. Raporda ‘sektörün önde gelen kaynaklarının müşteriler konusunda ağzını sıkı tuttuğu’ vurgulanmış.

iphone 17 air

Apple’ın iPhone 17 Air çıkarmasının en büyük nedenleri arasında iPhone mini ve Plus modellerinin ticari olarak başarısız olması yer alıyor. iPhone serisindeki 4. modeller olan iPhone 12 mini, iPhone 13 mini, iPhone 14 Plus ve iPhone 15 Plus hedeflenen satışların büyük ölçüde altında kaldı.

Plus modelini örnek verirsek, Plus ve Pro arasında sadece 100 dolar fark oynuyor. Bu yüzden çoğu kişi daha üst modeli tercih etti. Plus satışları standart model veya Pro’lar kadar olmadı. Ayrıca teknoloji devi M4’lü iPad Pro’la birlikte yeni tasarım diline geçti ve ürünlerini bu tasarım diliyle yenilemek istiyor. iPhone 17 Air bu stratejinin bir parçası olarak iPhone serisindeki ilk adım olacak.

Google Lens artık Video ve Sesle Arama yapmanıza olanak tanıyacak