iPhone 16’nın Satış Performansı Yakında Belli Olacak

iPhone 16 Pro

iPhone 16 serisinin nasıl satış gösterdiğini yakın zamanda öğreneceğiz. Apple mali rapor açıklamaya hazırlanıyor.

Teknoloji devi bu ay sonunda çeyrek sonuçlarını açıklayarak iPhone 16 serisinin satışlarda şimdiye kadar nasıl performans sergilediğine dair fikir verecek. Apple’ın bir önceki mali raporuna uygun olarak şirketin bu dönemde yaklaşık 94.3 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyor. Bu sayı bir önceki yıla göre %5’lik artış anlamına geliyor. Yeni mali rapor iPhone, Apple Watch ve AirPods’un satışlarını içerdiği için neler olduğuna dair sonuç ortaya koyacak.

iphone 16

Apple’ın resmi açıklamasını beklemek gerekli, ancak analist Ming-Chi Kuo’nun yeni iPhone’larla ilgili yayınladığı rapor pek iç açıcı değildi. Kuo elindeki verilere göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’in düşük talep gördüğünü açıkladı. Bu veriler tedarik zinciri anketine ve Apple’ın online mağazasında listelenen gönderim tarihlerine dayanıyor. Kuo, yeni iPhone’ların ön siparişe açıldığı ilk hafta sonunda dört modelin satışlarının 37 milyon adede ulaştığını söyledi. Bu sayı iPhone 15 serisinin ilk hafta sonu satışlarıyla karşılaştırıldığında %13 düşük görünüyor. Bu düşüşte Pro modellerine olan talebin azalması önemli bir etken. Kuo, iPhone 16 Pro ilk hafta sonu satışlarının iPhone 15 Pro’ya karşı %27, yeni Pro Max’in iPhone 15 Pro Max’e göre %16 düşük olduğunu tahmin ediyor.

Standart iPhone 16 ve Plus’ın ilk hafta sonu satışları bir önceki modellerden daha yüksek oldu, ancak bu durum bile Pro modellerine olan düşük talebi telafi etmeye yetmedi.

Apple’da Bir Dönem Sona Eriyor