Yeni Apple TV’nin çıkış tarihi hakkında iddialar var

123 33 scaled

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan taze bir rapor paylaşıldı. Bu rapor yeni nesil Apple TV’nin ne zaman piyasaya sürüleceğini ortaya çıkardı. İşte detaylar…

İddia edilene göre yeni Apple TV gelecek sene bahar etkinliğinde tanıtılacak. Cihaz 2024 mayıs ya da haziran ayında piyasaya sürülecek. Kaynaklar Apple’ın planlarını ayarladığını vurguluyor. Gazeteci Mark Gurman da yeni modelin 2024’ün ilk yarısı içinde satışa sunulacağını söylemişti. Rapor ve Gurman’ın sunduğu zaman aralığı birbirini tutuyor. Yine de şunu hatırlatalım, daha önceki modeller belirli bir tarih veya dönemde piyasaya sürülmedi. Hepsi birbirinden alakasız tarihlerde çıkmıştı. Şirketin ne yapacağı belli olmayabilir.

Yeni cihazda neler olacak? Mark Gurman’a göre 2024 model Apple TV, mevcut modele kıyasla çok daha hızlı işlemciye sahip olacak. Hangi işlemcinin kullanılacağı belli değil. Fakat olasılıklar arasında iPhone 14 Pro’lardaki A16 veya iPhone 15 Pro’larda kullanılan A17 çipi bulunuyor. Kimi kaynaklara göre A16’nın kullanılması biraz daha muhtemel.

apple tv

Yeni nesil cihazın ucuz olması bekleniyor. Analist Ming-Chi Kuo daha önce yaptığı açıklamada 100 doların altında fiyatla çıkarsa Apple’ın iyi satış performansı yakalayabileceğini söylemişti. Apple TV’nin 2. nesil (2010) ve 3. nesil (2012) modelleri 99 dolardan satışa çıkmıştı. Hatta 3. modelin fiyatı 69 dolara kadar düşmüştü. Bu durum şirketin 100 dolar altında fiyatlandırmaya gidebileceğini işaret ediyor.

3. nesil Apple TV 4K modelinde A15 çipi yer alıyor. Bu çip düşük güç verimliliği sayesinde cihazın kasasından fanın kaldırılmasını sağladı. Böylece cihaz önceki modellere göre çok daha kompakt tasarıma sahip oldu. Şirketin yeni Apple TV’de tasarımı bozmadan minimal bir iki değişikliğe gitmesi bekleniyor.

PS Plus abonelerine Baldur’s Gate 3 sürprizi