iPhone 16 Sızıntıları Yeniden Başladı

iPhone 16 yeni özellikleri

Son bir iki gündür iPhone 16 sızıntıları durmuştu, fakat bu durgunluk geçiciymiş. Sızıntılar tam gaz geri döndü. Bilindik bir kaynaktan gelen sızıntı görseller telefonlardaki değişiklikleri ve renk seçeneklerini bir kere daha doğruluyor.

Daha önce birçok sızıntı paylaşıma imza atan Majin Bu her zamanki gibi rahat durmadı ve standart iPhone 16 maketlerinin fotoğraflarını yayınlandı. Görsellerde mavi, yeşil ve pembe renkli iPhone 16 maketleriyle birlikte gri renkli iPhone 16 Pro maketi bulunuyor. Bilindiği üzere iPhone 13’ten bu yana standart iPhone’larda çapraz konumlandırılmış arka kamera tasarımı kullanılıyor. Ancak yeni modellerde bu durum değişecek. iPhone 16 ve Plus’ta arka kamera dikey olarak hap şeklinde bir alanın içinde yer alıyor. Flaş ise bu alanın dışında. Daha önceden birçok kez raporlanan ve başka sızıntılarda görülen bu değişiklik yeni sızıntı fotoğraflarda da açık şekilde görülüyor.

iPhone 16

Dikey kamera dışında diğer dikkat çekici yenilik güç tuşu altında bulunan Capture düğmesi. Türkçe adıyla yakalama olan bu tuş aslında tüm yeni iPhone’larda bulunacak. Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

iPhone 16

iPhone 15 Pro’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı yerine eylem düğmesi kullanılmaya başlandı. Yeni iPhone’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı tamamen tarihe karışacak diyebiliriz. Sızıntılar standart modellerde eylem tuşunun yer alacağını ortaya koyuyor.

iPhone 16

iPhone 16 ailesinde A18 yongaseti yer alacak. Apple’ın backend’inde bulunan bir kod ve analistlerin yayınladığı raporlar A18 çipinin tüm yeni modellerde kullanılacağını gösteriyor. Yine de Apple, A18 yongasında ayrım yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir. Teknoloji devi iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinde işlemci ayrımı yapmıştı. Neler olacağını ise eylül ayında düzenlenmesi beklenen iPhone etkinliğinde göreceğiz.

iPhone 16

Boeing ile NASA Arasında İpler Kopma Noktasına Geldi