iPhone 16’ların Yeni Görselleri Yayınlandı

iphone 16

Birkaç gündür gündemde iPhone 17 hakkındaki haberler vardı. Ancak ardı ardına gelen iPhone 16 sızıntılarıyla birlikte gündem tekrar değişti. Standart iPhone 16’ların renk seçeneklerini ve cihazlardaki yenilikleri doğrulayan yeni fotoğraflar paylaşıldı. İşte detaylar…

Birkaç gün önce Sonny Dickson, iPhone 16 ve Plus’ın maketlerine ait fotoğraf yayınlamıştı. Bu görsel standart modellerin hangi renklerle geleceğini ortaya koyuyordu. Başka bir sızıntı kaynağı olan Majin Bu, aynı maketlerin farklı açılardan çekilmiş iki fotoğrafını daha ortaya çıkardı. Yeni sızıntılar aslında Sonny Dickson’ın sızıntısıyla aynı. Ancak fotoğraflardan biri daha yakın açıya sahip. Diğer fotoğraf da telefonların kenar kısımlarını ve düğmeleri gösteriyor.

iphone 16

Yeni sızıntılara göre iPhone 16’lar beyaz, siyah, mavi, yeşil ve pembe renk seçeneklerine sahip olacak. Bununla birlikte görseller güç düğmesinin altında konumlandırılmış olan yeni Capture (Yakalama) tuşunu da açıkça gösteriyor. Bu tuş tüm modellerde yer alacak. Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

iphone 16

Sızıntılarla birlikte arka kamera tasarımındaki değişim de yeniden ve yeniden doğrulanıyor. iPhone 13’ten bu yana standart modellerde arka kamera çapraz dizilimdeydi. Fakat yeni iPhone’larda kamera dikey olarak hap şeklinde alanın içinde bulunuyor. Flaş ise hap alanın dışında kalıyor. iPhone 15 Pro’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı yerine eylem düğmesi kullanılmaya başlandı. Yeni iPhone’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı tamamen tarihe karışacak diyebiliriz. Sızıntılar standart modellerde eylem tuşunun yer alacağını ortaya koyuyor.

iPhone 16 Pro’ların Pil Kapasiteleri Sızdı