iPhone 16’nın ekranı güç verimliliği sağlayacak

123 8

iPhone 16, Apple için özel geliştirilen ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekrana sahip olacak.

Dedikodu kazanı iyice kaynadı ve yeni söylentiler ortaya çıktı. İddia edilene göre Samsung, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar iPhone 16‘ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

Koreli haber sitesi The Elec Nisan ayında yayınladığı raporda iPhone 15’lerde M12 isimli malzemenin kullanıldığını, iPhone 16’larda ise M14’ün olacağını bildirmişti. M14’ün tam olarak neyi amaçladığı bilinmiyordu, fakat yeni dedikodular güç verimliliği için olacağını üstüne basarak vurguluyor.

iphone 16

Apple ve birçok isim hakkında söyledikleri doğru çıkan analist Daejeong Yoon, M14 OLED malzeme setinin iPhone 16 dışında iPhone 17 için de kullanılacağını ileri sürdü.

Diğer yandan Apple’ın Samsung’a olan bağımlılığını azaltmak istediği de söyleniyor. Geçtiğimiz haftalarda farklı kaynaklardan gelen raporlarda Cupertino’lu şirketin microLED ekranları seri olarak üretmeyi planladığı ve bu teknolojiyi iPhone’lara getirmek istediği belirtilmişti. Eylül ayında çıkan isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan başka bir dedikoduda Apple’ın microLED üretimi için farklı tedarikçilerle görüştüğü söylenmişti.

Türkiye’de bir ilk: Deşarj Noktası