iPhone 16 Serisinin Batarya Kapasiteleri Belli Oldu

iphone 16 1

Çin’in sosyal medyası Weibo’da iPhone 16’ların bataryaları hakkında detaylar paylaşıldı. Bu yeni sızıntı başka bir raporu da doğruluyor.

Weibo’da OvO Baby Sauce OvO nickli kullanıcı iPhone 16‘ların batarya bilgilerini sızdırdı. Yeni iPhone’lar önceki modellere göre daha büyük batarya kapasitesine sahip. Başka bir sızıntı kaynağı olan Majin Bu neredeyse 2 ay kadar önce iPhone 16’ların batarya kapasitelerini paylaşmıştı. Yeni sızıntı Majin Bu’nun verdiği bilgilerle eşleşiyor. Hatta Majin Bu, yeni Plus modelinin bataryasını es geçmişti. Fakat Weibo’da paylaşılan bilgiler tüm modelleri kapsıyor. İşin ilginç yanı sadece Plus modelinin pili iPhone 15 Plus’la kıyasla daha düşük olacak.

iPhone 15 SerisiiPhone 16 SerisiDeğişim Oranı
Standard3,349 mAh3,561 mAh+6%
Plus4,383 mAh4,006 mAh-9%
Pro3,274 mAh3,355 mAh+2.5
Pro Max4,422 mAh4,676 mAh+5%

Yeni iPhone’ların özelliklerinden devam edelim. İddia edilene göre Samsung, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar yeni iPhone’ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

iphone 16

Koreli haber sitesi The Elec daha önce yayınladığı raporda iPhone 15’lerde M12 isimli malzemenin kullanıldığını, iPhone 16’larda ise M14’ün olacağını bildirmişti. M14’ün tam olarak neyi amaçladığı bilinmiyordu, fakat yeni dedikodular güç verimliliği için olacağını üstüne basarak vurguluyor. Apple ve birçok isim hakkında söyledikleri doğru çıkan analist Daejeong Yoon, M14 OLED malzeme setinin iPhone 16 dışında iPhone 17 için de kullanılacağını ileri sürdü.

Dragon Age Dreadwolf’tan Yeni Detaylar Geldi