Apple iPhone 16’da ısınmaya karşı tasarımı değiştirecek

123 31

iPhone 16 serisi hakkındaki iddialar arka arkaya geliyor. Apple koleksiyoncusu olan Kosutami yeni iPhone’larda yeni bir termal tasarımın olacağını iddia etti.

Kosutami’ye göre Apple, iPhone 16 ailesi için yeni bir grafen termal sistem üzerinde çalışıyor. Kosutami bununla birlikte şirketin iPhone 16 Pro’larda aşırı ısınmayı azaltmak için metal pil korumalar kullanabileceğini de söyledi. iPhone 15 Pro’lar piyasaya sürüldükten bir süre sonra telefonlarının aşırı ısındığını söyleyen tüketiciler olmuştu ve Apple bu yüzden güncelleme yayınlamıştı. Eğer Kosutami’nin dedikleri doğruysa Apple yeni iPhone’larda ısınma problemiyle karşılaşmamak için kökten değişiklik yapacak.

iphone 16

Grafen yüksek ısı iletkenliğine sahiptir ve iPhone’da soğutucu olarak kullanılan bakırdan daha üstündür. Apple bir süredir grafenle ilgileniyor. Teknoloji devi daha önce grafenle alakalı patent başvurularında bulunmuştu. Kosutami, Apple’ın prototip cihazlarını toplayan ve koleksiyon yapan biri. Sektörde sağlam bağlantıları var ve geçmişte paylaştığı birçok sızıntı doğru çıkmıştı.

Diğer yandan Koreli haber sitesi The Elec’e göre Samsung, Apple’a özel olarak yeni bir OLED malzeme seti geliştirdi. Söz konusu malzeme seti M14 olarak adlandırılıyor ve ekran panelinin özelliklerini ayarlayan çeşitli bileşenleri içeriyor. Konuyu biraz daha açacak olursak bu bileşenler OLED panelin kullanım ömrü, parlaklık, renk doğruluğu, üretim verimliliği, güç tasarrufu gibi özelliklerini değiştirebiliyor. Kaynaklar iPhone 16‘ların mevcut iPhone modellerine göre daha iyi performansı olan ve daha fazla enerji tasarrufu sunan OLED ekranla satışa çıkacağını söylüyor.

Apple MacBook’larda kendi modemini kullanacak