iPhone 16’lardan Yeni Sızıntılar Var

iphone 16

Neredeyse her gün iPhone 16 serisi hakkında sızıntı gerçekleşiyor. Sızıntının adresi yine aynı.

Twitter’ın ya da yeni adıyla X’in aktif kullanıcılarından biri olan Majin Bu rahat durmuyor. Son haftalarda yeni iPhone’larla ilgili birçok sızıntıya imza atan Majin Bu şimdi de iPhone 16‘ların kamera lens korumasına ait fotoğrafla ve iPhone 16 Pro’nun pilinin videosunu paylaştı. İlk olarak pilden başlayalım. Videoda yer alana göre iPhone 16 Pro’da 3577 mah, Pro Max’te de 4747 mAh değerinde pil olacak. Ancak kapasite bilgileri Majin Bu ve Weibo’da başka bir kullanıcının daha önce paylaştığı pil bilgileriyle eşleşmiyor. Çünkü Majin ve Weibo’daki kaynak haftalar önce iPhone 16 Pro Max’in 3355 mAh, Pro Max’in 4676 mAh pille çıkacağını ileri sürmüştü. Yeni sızıntıya göre Pro modelinde ufak kapasite artışı, Pro Max modelinde kapasite düşüşü var.

Analist Ming-Chi Kuo’ya göre yeni Pro Max‘te enerji yoğunlu artırılmış pil hücreleri kullanılacak. Böylece telefonda küçük boyutta pil olsa da kullanım süresi daha uzun olacak. Kuo’ya göre Apple pilin aşırı ısınmasını önlemek için termal çözüm olarak paslanmaz çelikten pil haznesi kullanmayı planlıyor. Paslanmaz çelik ısıyı dağıtmada alüminyum kadar etkili olmasa da daha sağlam ve korozyona daha dayanıklı. Bu özel pil haznesi aynı zamanda pilin çıkarılma zorluğunu da azaltacak. Pil haznesi ayrıca Avrupa Birliği’nin gelecekteki gereklilikleri için de Apple’a avantaj sağlayacak.

iphone 16

Majin Bu’nun diğer sızıntısı yeni iPhone’ların kamera lensi koruyucusunu gösteriyor. Fotoğraf iPhone 16 ve Plus’ın yeni kamera tasarımına sahip olduğunu tekrardan onaylıyor. Arka kamera sensörleri çapraz değil, alt alta konumlandırılmış halde. Kameralar hap şeklinde bir alanında içinde bulunuyor. Flaş ise hap alanın dışında kalıyor.

Yeni iPhone’lardaki diğer büyük değişikliklerden biri de yakalama veya orijinal adıyla Capture düğmesi olacak. Cihazların sağ tarafında güç düğmesinin altında bulunacak bu tuş hızlı şekilde fotoğraf çekmeyi veya video kaydı almayı amaçlıyor. Düğmede sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma, hafifçe basınca odaklama, biraz daha güçlü basınca fotoğraf çekme işlevleri gerçekleşecek.

Suno AI Çalınan Herhangi Bir Melodiyi Tamamlayacak