iPhone 16 Pro’nun Videosu Ortalığı Karıştırdı

iPhone 16

iPhone 16 ailesi hakkında artık gün içinde bile birden fazla iddia ya da sızıntı gündeme geliyor. iPhone 16 Pro’nun tasarımını içeren bir video yayınladı.

Sızıntıları temel alarak hazırlanan video iPhone 16 Pro‘nun nasıl bir tasarıma sahip olduğunu ve yeni Capture düğmesini ortaya koyuyor. Capture veya Türkçe adıyla yakalama tuşu, güç tuşunun altında yer alıyor. Bu düğme daha önce birçok kez raporlanmış ve sızıntılar tarafından da doğrulanmıştı. Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek.

Yeni iPhone Pro modelleri piyasada yer alan iPhone 15 Pro’lara göre de daha büyük boyutta olacak. iPhone 16 Pro’nun 6.3 inç, Pro Max’in ise 6.9 inç’lik ekranla piyasaya sürüleceği söyleniyor. Boyut artışı şu anda iPhone 15 Pro Max’e özel olan tetraprizma kameranın iPhone 16 Pro’da da kullanılmasını sağlayacak.

iphone 16 pro

Başka bir sızıntı kaynağı LeaksApplePro’ya göre iPhone 16 Pro‘ların başlangıç modeli 128 değil 256 GB depolama alanına sahip olacak. Gerçekte işin rengi farklı olabilir. iPhone 14 Pro ve Pro Max’in standart modeli 128 GB depolama birimiyle satışa sunuldu. iPhone 15 Pro, 999 dolarlık fiyatıyla 128 GB’ta kaldı. iPhone 15 Pro Max ise 256 GB’a yükseldi, fakat fiyatı da 100 dolar arttı. Yani iPhone 16 Pro’nun depolama alanı artarken fiyatı da bununla birlikte artabilir.

iPhone 14’ten bu yana standart ve Plus modellerinde bir önceki yongaseti kullanılıyordu, ancak Apple iPhone 16’larda bu durumdan vazgeçmiş görünüyor. En azından yeni bir sızıntıya göre tüm iPhone 16 modellerinde A18 çipi olacak. Apple, A18 yongasında ayrım da yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir.

Samsung Galaxy M55s özellikleri ortaya çıktı