iPhone 16 Pro’da ekran altında Face ID ve Touch ID olabilir

iphone 16

Geçtiğimiz haftalarda paylaşılan bir raporda, iPhone 16 Pro’da Face ID’nin ekran altına alınacağı iddia edilmişti. Şimdi bu iddiayla aynı doğrultuda olan başka bir söylenti ortaya çıktı. Yeni söylentiye göreyse ekran altında Face ID dışında Touch ID de olabilir. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…

Dedikodu çarkları o kadar hızlı dönüyor ki, ortaya çıkan söylentilere yetişmek iyice zorlaşmaya başladı. Son haftalarda iPhone 15 serisi hakkında sayısız iddia ileri sürüldü, neredeyse her gün iPhone 15’le alakalı yeni bir dedikodu gündeme geldi. Fakat bu seferki oldukça dikkat çekici ve iPhone 15’le değil, iPhone 16 hakkında. Sanayi kaynaklarına dayandırılan iddiaya göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’te ekran altında Face ID olacak. Ancak kaynaklar Face ID dışında Touch ID’nin de ekrana entegre edileceğini belirtiyor.

iphone 16

Raporda Face ID kamerasının kullanılmadığı zamanlarda ekran altında görünmeyeceği ve Touch ID’nin ise ekranın alt kısmında yer alacağı vurgulanmış. Bununla birlikte Apple’ın ekran altı Face ID yani kamera ve yüz tanıma sistemini benimseyip, gelecek iPhone’larda standart olarak kullanacağı da ileri sürülüyor. İsimsiz kaynaklar teknoloji devinin şimdiye kadar birinde sadece ekran altı Face ID olan, birinde ise hem Face ID hem de Touch ID olan iki tane prototip geliştirdiğini, ancak bazı verim problemleriyle karşılaştığını da söylüyor. Üçüncü bir prototipten daha bahsedilmiş, fakat bu prototip hakkında ise detay verilmemiş.

Ocak ayında Güney Kore medyasında da benzer iddialar ortaya çıkmıştı. Yeni iddialar, eski tarihli söylentileri bir yandan doğruluyor bir yandan da biraz daha ayrıntı veriyor. Sonuç olarak bunlar birer dedikodu ve herhangi şekilde doğrulama imkanımız yok. iPhone 16 serisini ise 2024’ten önce göremeyeceğiz.

Apple kapıyı kapadı! Geri dönüş yok