iPhone 15’in ekranında Touch ID olacak

iphone 15

iPhone 15 hakkında neredeyse her gün yeni bir dedikodu ortaya çıkıyor. İsimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan yeni bir raporda, Apple’ın ekran altında parmak izi tarayıcısına yer vereceği ileri sürüldü. Detaylara birlikte bakalım.

Dedikodu oklarının hedefinde Apple ve iPhone 15 serisi var. Yeni iPhone’la ilgili söylentileri sizlerle paylaşıyoruz. Daha önce yaptığımız bir haberde sizlere iPhone 15’in tuşsuz tasarımla geleceğinden bahsetmiştik. Normalde yeni iPhone’un tuşlar yerine haptik motora sahip, dokunmatik yüzeylerle geleceği ileri sürülmüştü. Başka bir kaynak tarafından bu durum yalanlanmış, hatta aynı kaynak Apple’ın parmak izi teknolojisiyle ilgili bir takım sorunlar yaşadığını söylemişti. Buraya kadar tüm hikaye belli, şimdi yalanlayan iddiayla çelişkili başka bir dedikodu ortaya çıktı.

iphone 15

İsimsiz endüstri kaynaklarına dayandırılan raporda, Apple’ın iPhone 15 Pro ve Pro Max modellerinde hem yüz tanıma hem de parmak izi tarayıcısına yer vereceği belirtildi. Rapor, Cupertino merkezli şirketin uzun zamandır Touch ID’yi yani parmak izi tarayıcısını ekran altına entegre etmek için çalışmalar yaptığını ve sonunda istediği verimi elde ettiğini belirtiyor. Aynı kaynak telefonların yine tuşlara sahip olacağını vurgularken, ekstra olarak üst seviye modellerde ekran altında Touch ID olacağını söylüyor. Bunun dışında raporda kayda değer başka bir detay yok.

Sonuç olarak bunların birer iddia olduğunu unutmamak gerekli. Birbiriyle çelişen veya birbirini doğrulayan söylentiler her zaman oluyor. Apple, dedikoduların tam tersi yönünde de adımlar atabilir. Neler olacağını hep birlikte önümüzdeki aylar içinde göreceğiz.

Google tasarımı değiştiriyor! Bu uygulamayı kullananlar dikkat!