Apple kapıyı kapadı! Geri dönüş yok

apple

Apple güncellemeler konusunda elini hızlı tutmaya çalışıyor. Geçtiğimiz günlerde iOS 16.4’ün betasını da yayınladı. Bununla birlikte şirket her iOS güncellemesiyle birlikte eski sürüme geri dönmek için imzaları açar. Ancak iOS 16.3 için kapılar kapandı diyebiliriz.

Her yeni iOS güncellemesinden sistematik olarak imzalar açılır. İmzalar kullanıcıların eski sürümü tekrardan yüklemelerini sağlar. 13 Şubat’ta iOS 16.3.1 güncellemesi çıkmıştı, eğer bu güncellemeden memnun kalmadıysanız artık 16.3’e geri dönüş imkanınız yok. Apple imzaları kapadı.

Cupertino merkezli şirket kullanıcıların güncel işletim sisteminde kalması için imzaları belirli bir süreliğine açık bırakıp, sonra kapatıyor. Bu yüzden şaşırılacak bir durum değil. Aslında geri dönüş imzaları ara güncellemelerden daha çok, asıl büyük güncellemelerde daha çok iş görüyor.

apple

Geçtiğimiz yıllarda ana büyük güncellemelerden memnun kalmayan kullanıcılar, Apple imzaları kapamadan eski işletim sistemi sürümüne geri dönmüştü. Mesela iOS 16’da bunu gördük diyebiliriz. iOS 16’nın çıkmasından bir süre sonra yenide iOS 15’e geri dönen kullanıcılar oldu. Ayrıca teknoloji devi ana güncelleme için imzaları normale göre biraz daha fazla açık tutuyor.

iPhone 15 serisinde RAM yükseliyor