iPhone 15 Pro’la ilgili efsane son buldu

iphone 15 pro

iPhone 15 Pro ve Pro Max’te uzun zamandır katı hal düğmelerinin kullanılacağı söylendi. Fakat bu iddiaları yalanlayan başka iddialar da ortaya çıktı. Birbiriyle zıt yöndeki söylentiler nedeniyle katı hal düğmeleri de efsaneye dönüştü. Ancak yeni bir gelişme dedikodulara son noktayı koydu.

Cirrus Logic ismini duydunuz mu? Eğer duymadıysanız ve bilmiyorsanız, sizi hemen bilgilendirelim. Apple’ın en büyük tedarikçilerinden biri. Cirrus Logic, Apple’la ilgili neler yaptığı gizlilik anlaşmaları gereği açıklayamaz. Fakat Texas merkezli üretici, yatırımcıları projeler ve ne gibi aksaklıklarla karşılaştırdığı konusunda bilgilendirmek zorunda. Dananın kuyruğunun koptuğu yer de tam olarak burası.

Cirrus Logic kısa süre önce yatırımcılarına yeni bilgilendirme geçti. Tedarikçi, “Bu sonhabarda çıkması hedeflenen yeni ürünün planlandığı şekilde piyasaya sürülmesi beklenmiyor” ifadesini kullandı. Söz konusu yeni ürün HPMS türünde. HPMS, “Yüksek performans ve karışık sinyal” anlamına geliyor. iPhone’lardaki Taptic Engine’ın haptik sürücüleri HPMS segmenti içinde yer alıyor. Bu durum katı hal tuşlarının iptal edildiğini doğruluyor. Texas’lı üretici daha önce yaptığı bilgilendirmede de katı hal düğmelerinin olmayacağını ima etmişti. Apple, Cirrus Logic’in en büyük müşterisi ve 2022 mali yılındaki gelirinin %78’ini oluşturuyor.

iphone 15 pro

Eğer yeni düğmeler iptal edilmeseydi, iPhone 15 Pro ve Pro Max’ta ekstra iki Taptic Engine olacaktı. Taptic Engine’lar, katı hal düğmesine basıldığında zaman hareket hissini simüle edip, dokunsal geri bildirim yapacaktı. iPhone 7’deki Home tuşu veya yeni MacBook’lardaki Force Touch trackpad’e benzer diyebiliriz.

Apple’la ilgili birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo’ya göre seri üretim öncesi çözülememiş teknik sorunlar ortaya çıktı ve Apple bu yüzden katı hal tuşlarını iPhone 16’ya ertelemek zorunda kaldı. Aslında söz konusu gelişme ilk olarak teknoloji analistleri Jeff Pu ve Shelly Chou tarafından açıklandı. Her iki analist, katı hal düğmelerinde tasarım sorunları olduğunu ve bu yüzden erteleme olacağını söylemişti.

iPhone 15 Pro modellerinde katı hal düğmesi olmasa da, sessize alma/titreşim anahtarının kaldırılacağı ve yerine yeni bir tuşun geleceği ileri sürülüyor. Şimdiye kadar ortaya çıkan sızıntılarda bu tuş görülüyor. Birkaç farklı kaynak, iPhone 15 Pro’daki en büyük yeniliklerden birinin, artık klasik haline gelen sessize alma anahtarının kaldırılması olduğunu söyledi.

Samsung Galaxy F54’ün özellikleri ortaya çıktı