iPhone 16 ve Plus’ta RAM Kapasitesi Artacak

123 40 1

Teknoloji analisti Jeff Pu standart iPhone 16 modellerinde RAM’de önemli değişiklik olacağını öngörmüştü. Pu bu tahminini tekrar yineledi.

Apple‘la ilgili söylediği bazı tahminleri doğru çıkan Jeff Pu, iPhone 16 ve Plus’ta 8 GB RAM’in kullanılacağını ileri sürdü. Analist teknoloji devinin standart modellerde RAM’i yükseltme planları yaptığını savundu. Pu açıklamasında, “Standart iPhone 16’larda RAM’in 8 GB’a çıkacağını düşünüyorum. Kapasitesi artan RAM gelişmiş performansa büyük katkıda bulunacaktır” dedi. iPhone 15 ve Plus’ta 6 GB RAM, iPhone 15 Pro’larda 8 GB RAM yer alıyor. Jeff Pu bununla birlikte yeni iPhone’ların Wi-Fi 6E desteğine sahip olacağını da sözlerine ekledi.

Jeff Pu sicili oldukça sağlam bir kaynak. Yine de analistin tam tersini savunan başka iddialar var. Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan bir raporda ise Apple’ın RAM’de değişiklik yapmayacağı ve kameralarda önemli yeniliklere imza atacağı vurgulanıyor.

iphone 16

Barclays analistleri ise iPhone satışlarındaki zayıflığın (Vivo, redmi ve realme uygun fiyatları ile tehlike oluşturuyorlar) iPhone 16 lansmanına kadar devam edeceğini belirtti. Analistler bununla birlikte iPhone 16’nın da pek bir şey değiştirmeyeceğini ve iPhone 15’e kıyasla çok az özellik sunacağını söyledi. Barclays analistleri tüketicilerin yüksek fiyatlı Pro modeller yerine daha çok temel modelleri tercih ettiğini de ifade ediyor.

Yeni iPhone’larla ilgili başka tahminler de var. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre Apple, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek ve LLM’yi (Büyük Dil Modeli/Large Language Model) Siri’ye tam anlamıyla entegre etmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple yeni iPhone’da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Yeni mikrofon suya karşı daha dayanıklı olacak.

Elden Ring DLC’sinin Çıkış Tarihi Yakında Açıklanabilir