iPhone 16’nın Kutu Açılış Videosu Yayınlandı

iPhone 16 yeni özellikleri

iPhone 16’nın kendisi ortada yokken kutu açılış videosu ortaya çıktı. Video sızıntılarla ünlü tanıdık bir kaynak tarafından paylaşıldı. Lafı daha fazla uzatmayalım ve detaylara birlikte bakalım.

Ünlü sızıntı kaynağı Majin Bu son günlerde paylaşımların dozunu iyice artırdı. Majin Bu, iPhone 16 modelleri hakkında bilgiler, maketlere ait fotoğraflar paylaşıyor derken bu sefer de mavi renkli iPhone 16’nın kutu açılış videosunu yayınladı. Henüz piyasaya çıkmamış bir telefonun kutu açılış videosu kulağa garip gelse de, bunun maketle hazırlanmış bir video olduğunu unutmamak gerekli. Videoda iPhone 16’nın dikey olarak konumlandırılmış çift kamerası, güç tuşunun altında yer alan Capture (Yakalama) düğmesi gibi yenilikler tekrar doğrulanıyor.

Capture düğmesi kullanıcıların pratik ve daha hızlı şekilde video ve fotoğraf çekmesine imkan sağlayacak. Kullanıcı tuşa hafifçe basınca kamera odaklanacak, sağa sola kaydırma yapınca yakınlaştırma veya uzaklaştırma yapabilecek. iPhone 15 Pro’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı yerine eylem düğmesi kullanılmaya başlandı. Yeni iPhone’larla birlikte sesli/sessiz anahtarı tamamen tarihe karışacak diyebiliriz. Sızıntılar ve raporlar standart modellerde eylem tuşunun yer alacağını açıkça ortaya koyuyor.

iphone 16

Apple’ın backend’inde bulunan bir kod ve analistlerin yayınladığı raporlar A18 çipinin tüm iPhone 16 modellerinde kullanılacağını gösteriyor. Yine de Apple, A18 yongasında ayrım yapabilir. Standart ve Plus modellerinde A18, Pro ve Pro Max’te de A18 Pro kullanılabilir. Standart modellerin yongaseti daha az GPU çekirdeğine sahipken, Pro ve Pro Max’in GPU çekirdeği daha çok olabilir. Teknoloji devi iPhone 14 ve iPhone 15 serilerinde işlemci ayrımı yapmıştı. Neler olacağını ise eylül ayında düzenlenmesi beklenen iPhone etkinliğinde göreceğiz.

Vivo T3 Pro Yeniden Ortaya Çıktı