iPhone 16 Pro’lar Performans Kaybı Yaşayabilir

123 24

DigiTimes tarafından paylaşılan yeni bir rapor 1 TB’lık iPhone 16 Pro’ların beklenenden daha düşük performans gösterebileceğini ileri sürdü.

Tayvan merkezli medya kuruluşu DigiTimes yine dikkat çekici bir habere imza attı. Sektör kaynaklarına dayandırılan habere göre Apple, 1 TB’lık modellerin depolama biriminde değişiklik yapmayı planlıyor. Teknoloji devi, Triple-Level Cell NAND bellekten (TLC), Quad-Level Cell NAND belleğe (QLC) geçmeyi aktif olarak değerlendiriyor.

QLC bellek yani depolama birimi daha küçük alan kaplıyor ve maliyeti daha düşük. Kısaca Apple yerden kazanmak ve kârını artırmak istiyor. Ancak QLC NAND belleğin okuma ve yazma hızı düşük. Ayrıca bu depolama birimi, TLC’ye göre daha az dayanıklılığa sahip. Eğer iddia edilen değişiklik gerçekleşirse 1 TB’lık iPhone 16 Pro’ların okuma ve yazma hızı düşük olabilir. Bu da performansı etkileyecektir.

iphone 16

Kaynaklara göre QLC bellek iPhone’da uygun fiyatlı 2 TB depolama seçeneğinin olmasını sağlayabilir. iPhone 15 Pro Max’in 1 TB’lık modeliyle 512 GB’lık diğer modeli arasında 200 dolar fark olduğunu da belirtelim.

128, 256 ve 512 GB’lık iPhone 16 modellerinde TLC NAND belleğin kullanılmaya devam edilmesi kuvvetle muhtemel. TLC birimi sektörde yaygın olsa da, QLC’nin de sevkiyatları artmaya başladı. Raporlananlara göre 2023’ün 2. yarısından, 2024’ün ilk yarısına kadar olan tüm NAND bellek sevkiyatlarının %20’sini QLC oluşturuyor. Bu durum QLC NAND belleğin dezavantajlarına rağmen şirketler tarafından tercih edildiğini gösteriyor.

Moto G Play (2024) Resmen Tanıtıldı