iPhone 14, 2 TB depolama alanı sunacak

mmm

Son gelen haberlere göre Cupertino merkezli Apple, iPhone 14’ü 2 TB’a kadar depolama alanı sunmayı planlıyor ve böylece iki yıl boyunca maksimum depolama alanını etkin bir şekilde ikiye katlayabilir.

Bu yılki iPhone 13 Pro ve Pro Max modelleri, geçen yılki modellere kıyasla maksimum depolama kapasitelerinin 512 GB’den 1 TB’a iki katına çıktığını görmüş olabilir, ancak görünüşe göre bu Apple için yeterli değil, şirket iPhone 14 için depolama alanını büyütecek.

mmh

Güvenilir bir Çin web sitesi olan My Drivers’a göre, iPhone 14 olarak adlandırılacağını varsaydığımız 2022 iPhone serisi, 2 TB’a kadar depolama alanına sahip olabilir. Bu rapor, Apple’ın iPhone 14 için uygun maliyetli QLC (dört seviyeli hücre) NAND flash çözümleri yapmak üzere NAND flash yonga üreticileriyle birlikte çalıştığı hakkında DigiTimes’tan bir başka raporu takip ediyor .

QLC flaş, iPhone 13 serisinde kullanılan olası TLC depolama alanına göre yüzde 33 oranında geliştirilmiş bir bellek yoğunluğuna sahip. Bunun nedeni, TLC’nin hücre başına dört bite sahip olması ve bunun aynı form faktörü içinde daha fazla veriye çevrilmesidir. Aynı zamanda, kapasite birimi başına daha düşük maliyet anlamına geliyor.

Bununla birlikte, TLC’nin kendine ait birkaç hilesi vardır. Daha yüksek sayıda yazma ve silme döngüsünden geçebilir, bu da daha uzun ömür anlamına gelir. Ayrıca QLC’den daha hızlıdır. Bu nedenle, mevcut TLC çözümlerini QLC ile değiştirme kararı aksilikler olmadan gelmeyecektir.

u5

Ayrıca, 1 TB, ileri düzey kullanıcılar için bile fazlasıyla yeterli, bu nedenle Apple’ın gerçekten 2 TB’ı seçip seçmeyeceği belli değil. Dürüst olmak gerekirse, her şey Apple’ın standartlarına göre bile biraz fazla görünüyor.

Yine de, iPhone 14 serisinin, delikli bir selfie atıcı lehine çok tartışılan çentiği ortadan kaldırmak da dahil olmak üzere, çok ihtiyaç duyulan bazı tasarım ayarlarını getirmesi bekleniyor. Arka kısım da güncellenebilir ve nihayet gövde içinde aynı hizada oturan bir kamera modülü ile gelebilir. Pro modelleri, ağırlığı azaltmaya yardımcı olacak ve muhtemelen 48MP birincil kameralara sahip olacak titanyum yapılara sahip olabilir.

Son olarak, Apple 2022’de mini modeli kaldırabilir ve bunun yerine 6.7 inç ekranlı başka bir model sunabilir. Tüm serinin 4nm işlemciler tarafından destekleneceği bildiriliyor.

Samsung uygulamalarındaki reklamları kaldırdı