İddia: iPhone 15 Pro’lar daha büyük ekranlara sahip olacaktı

123 4

iPhone 15’lerin piyasaya sürülmesiyle birlikte dedikoduların yeni hedefi iPhone 16 ailesi oldu. Geçtiğimiz aylarda iPhone 16 Pro ve Pro Max’in daha büyük ekranla geleceği iddia edilmişti. Bu söylenti farklı bir kaynak tarafından yeniden onaylandı.

Daha önce iPhone 16 Pro‘nun 6.3 inç, iPhone 16 Pro Max’in de 6.9 inç’lik ekrana sahip olacağı söyleniyordu. Weibo’da paylaşılan yeni bir rapor bu ekranları boyutlarını yeniden doğruladı. Karşılaştırma yapacak olursak iPhone 15 Pro’da 6.1, iPhone 15 Pro Max 6.7 inç’lik ekran var. Yalnız çok ilginç bir durum var. Yeni dedikoduda Apple’ın büyük ekranları en başta iPhone 15 Pro’lar için düşündüğü sonradan vazgeçtiği belirtiliyor. Teknoloji devinin hangi sebeple vazgeçtiği açıklanmamış.

iPhone 16 Pro’ların daha büyük ekranla geleceğini ilk olarak ekran analisti Ross Young söyledi. Young’a göre iPhone 16 Pro’larda 6.2 ve 6.8 inç’lik ekranlar kullanılacak. Fakat Apple’la ilgili sağlam bağlantıları olan gazeteci Mark Gurman, ekran boyutlarının 6.3 ve 6.9 inç olacağını belirtiyor. Sonuç olarak kaynakların hepsi büyük ekran olacağı konusunda hem fikir.

iPhone 16 Pro

Analist Jeff Pu, iPhone 16 modellerinin hepsinde A18 çiplerinin olacağını ileri sürdü. Pu, A17 Pro’nun geçiş tasarımına sahip bir işlemci olduğunu ve iPhone 16‘ların hepsinde A18 işlemcisinin kullanılacağını belirtti. Analiste göre iPhone 16 ve Plus’ta A18 yongası, iPhone 16 Pro’larda ise A18 Pro yongası yer alacak. A18 çipleri TSMC’nin N3E süreciyle üretilecek. iPhone 15 Pro’lardaki A17 çipi N3B ile üretiliyor. N3E, N3B’ye göre daha ucuz ve daha verimli. Hatta Weibo’da “Telefon çipi uzmanı” nickli kullanıcı A17’lerin 2024’te N3E’ye geçeceğini ve Apple’ın böylece iPhone 15 Pro’lardaki maliyeti de düşüreceğini söylemişti.

Apple iPhone 14’ten beri standart modellerde eski işlemciyi kullanıyor. iPhone 15 ve Plus’ta da A16 Bionic var. Fakat yeni iPhone’larda direkt olarak A18’e geçiş yapılması ve eski yonganın kullanılmaması dikkat çekici olacaktır. Yeni iPhone’ların piyasaya sürülmesine bir yıldan fazla zaman var. Bunu göz önüne alırsak Jeff Pu’nun pazarlamaya yönelik bir tahmin yaptığını da söyleyebiliriz. Apple’ın şimdiki stratejisini uygulayıp, iPhone 16’larda A17 ve A18 Pro’yu kullanması daha mantıklı. Şirket yeniden markalaşma yapabilir yani isim değişikliğine de gidebilir. Bu yüzden neler olup olmayacağını önümüzdeki aylarda göreceğiz.

OLED ekranlı MacBook Pro’lar için tarih verildi