iPhone Acil SOS özelliği ile bir kez daha hayat kurtardı

iPhone 14 Pro

iPhone 14 serisiyle birlikte hayatımıza giren uydu bağlantılı iletişim servisi özelliği hayat kurtarmaya devam ediyor.

iPhone Acil SOS özelliği ile bir kez daha hayat kurtardı. Akıllıtelefon sektöründe rekabet hız kesmiyor. Teknolojideki ilerlemelerle birlikte her yeni modelde kamera kalitesi ve işlem gücü artıyor. Ancak bu gelişmelerin tek başına bir üreticiyi zirveye taşıması mümkün olmuyor. Bu yüzden üreticiler, sürekli olarak yeni özellikler duyurarak dikkat çekiyor. Apple’ın kısa bir süre önce duyurduğu Acil SOS özelliği de bunlardan biri. Bu özellik, çıktığı andan itibaren insanların iPhone tercih nedenlerinden biri haline geldi. Şimdiyse, California’da kaybolan bir grup doğa yürüyüşçüsünün kurtarılmasında önemli bir rol oynadı.

sarı iPhone 14

California’da kaybolan bir grup doğa yürüyüşçüsü, iPhone’larındaki Acil SOS özelliği sayesinde kurtarıldı. Apple’ın acil çağrılar için tasarladığı Acil SOS uygulaması, bir kez daha hayat kurtarmada paha biçilmez bir değer kazandı. Kısa süre önce bir ailenin kurtarılmasına yardımcı olduktan sonra, bu kez bir doğa yürüyüşçüsü grubunun kurtarılmasında önemli bir rol oynadı.

Apple yeni güncellemesi ile saldırılara karşı tam koruma sağlayacak

iPhone Acil SOS özelliği ile bir kez daha hayat kurtardı

Yürüyüşçüler, California’da tanımadıkları bir bölgede doğa yürüyüşü ve tırmanış yapmak amacıyla yola çıktılar. Ancak, planladıkları rotadan sapmaları ve bir kanyonun yakınlarında kaybolmaları sonucu zor durumda kaldılar. Şans eseri, grubun yaklaşık on üyesi iPhone kullanıcıydı ve hepsi hemen Acil SOS özelliğini etkinleştirdi. Mobil ağ kapsamanın bulunmadığı bu ıssız bölgede, Acil SOS özelliği onları yerel kurtarma ekipleriyle iletişime geçirdi.

iPhone 14 Pro kablosuz şarj sorunu yaşıyor

SOS çağrısını alan kurtarma ekipleri, yürüyüşçüleri bulup kurtarmak üzere hemen harekete geçti. En yakın yerleşim yeri Ventura’da bir yardımcı şerif, yürüyüşçülerin kurtarıldıktan sonra güvende ve iyi durumda olduklarını doğruladı. Basın toplantısında, yardımcı şerif, birçok yürüyüşçü üyenin böylesi bir etkinlik için yeterince hazırlıksız olduğunu ve temel ekipmanlardan yoksun olduğunu ifade etti. iPhone Acil SOS özelliği ile bir kez daha hayat kurtardı.

Mortal Kombat 1 sürpriz karakterlerle geliyor