Tüketiciler iPhone 16 Pro’lara İlgi Göstermedi!

iphone 16 pro 3

Geçtiğimiz gün ön siparişe açılan iPhone 16 Pro ve Pro Max’in gönderim tarihleri ekim ayına sarkmıştı. Bu durumun yüksek talepten kaynaklanabileceğine yönelik yorumlar yapılmıştı. Fakat ünlü analist Ming-Chi Kuo tam tersini savunuyor. Kuo, iPhone 16 Pro’ların beklenenden daha düşük taleple karşılaştığını açıkladı. İşte detaylar…

Ming-Chi Kuo elindeki verilere göre iPhone 16 Pro ve Pro Max’in düşük talep gördüğünü açıkladı. Bu veriler tedarik zinciri anketine ve Apple’ın online mağazasında listelenen gönderim tarihlerine dayanıyor. Kuo, iPhone 16’ların ön siparişe açıldığı ilk hafta sonunda dört modelin satışlarının 37 milyon adede ulaştığını söyledi. Bu sayı iPhone 15 serisinin ilk hafta sonu satışlarıyla karşılaştırıldığında %13 düşük görünüyor. Bu düşüşte Pro modellerine olan talebin azalması önemli bir etken. Kuo, iPhone 16 Pro ilk hafta sonu satışlarının iPhone 15 Pro’ya karşı %27, iPhone 16 Pro Max’in iPhone 15 Pro Max’e göre %16 düşük olduğunu tahmin ediyor.

Standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus’ın ilk hafta sonu satışları bir önceki modellerden daha yüksek oldu, ancak bu durum bile Pro modellerine olan düşük talebi telafi etmeye yetmedi.

iphone 16 pro

Yeni iPhone Pro’ların beklenenden daha az talep görmesinin nedenlerinden biri, telefonların piyasa sürüldüğünde Apple Intelligence’ı ve yapay zeka özelliklerini kullanamayacak olmasından kaynaklanıyor. Apple Intelligence ekim ayında iOS 18.1 güncellemesiyle birlikte kullanıma sunulacak. Ming-Chi Kuo ayrıca iPhone’un Çin’de yoğun bir rekabetle karşı karşıya olduğunu da sözlerine ekledi. Çin pazarı oldukça önemli. Apple uzun zamandır Çin’de kan kaybediyor.

Samsung Galaxy S25 Ultra’nın Tasarımı Böyle Olabilir mi?