Plastik Apple Watch SE’de Sorunlar Çıktı

apple watch se 1

2013’te piyasaya sürülen renkli plastik kasalı iPhone 5C’yi hatırlıyor musunuz? Yeni Apple Watch SE de iPhone 5C’nin yolundan ilerleyecek.

Apple’ın maliyeti düşürmek için Apple Watch SE‘de plastik kasaya geçiş yapacağı bir süredir gündemde olan iddialardan biri. Bloomberg’ten tanıdığımız Mark Gurman dahil olmak üzere birkaç farklı kaynak plastik Apple Watch SE’nin yolda olduğunu söylüyor. Mark Gurman bu modelle ilgili yeni detaylar paylaştı. Gurman, plastik modelin geliştirilmeye devam ettiğini söyledi. Bununla birlikte Apple’ın alüminyumdan plastiğe geçişte bazı maliyet ve kalite zorluklarıyla da karşılaştığını ifade etti. Ama her şeye rağmen proje devam ediyor.

Watch SE’nin alüminyum kasası Apple’a birim başına yaklaşık 5 dolara mal oluyor. Plastik kasa muhtemelen yarı yarıya mal olacak. Gurman’a göre firma, Samsung’un saatleriyle rekabet etmek ve fiyatı 200 dolara düşürmek için çözümler üretiyor. Şu anda satışta olan Watch SE, 249 dolar fiyata sahip.

Apple Watch SE

Apple’ın planı sadece maliyeti azaltmakla ilgili değil. Plastiğin alüminyuma göre bir avantajı farklı renklere izin vermesi. Akıllı saat böylece daha fazla renk seçeneğine sahip olacak. Apple daha canlı ve yeni renklerle genç kullanıcıların dikkatini daha çok çekmek istiyor.

Teknoloji devi Apple Watch’un reklam kampanyalarını da yeniledi. Son zamanlarda okullarda telefonlar yasaklandı. Apple da bu noktada devreye girerek Apple Watch’u ebeveynlerin çocuklarıyla iletişim halinde kalmalarına ve nerede olduklarını takip etmelerine yardımcı olabilecek telefon alternatifi cihaz olarak öne çıkarıyor. Ayrıca telefona göre daha ucuz olduğunu da vurguluyor. Plastik Apple Watch SE de daha düşük fiyatla ebeveynler için daha uygun alternatif olabilir.

Tüketiciler iPhone 16 Pro’lara İlgi Göstermedi!