iPhone 16 Pro Max’te Özel Pil Haznesi Olacak

iPhone 16 Pro

Apple’ın yeni amiral gemisi iPhone 16 Pro Max hakkında dikkat çekici bir rapor yayınlandı. Bu rapora göre telefon uzun kullanım süresi sunacak. Detaylara birlikte bakalım.

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo’ya göre iPhone 16 Pro Max‘te enerji yoğunlu artırılmış pil hücreleri kullanılacak. Böylece telefonda küçük boyutta pil olsa da kullanım süresi daha uzun olacak. Kuo’ya göre Apple pilin aşırı ısınmasını önlemek için termal çözüm olarak paslanmaz çelikten pil haznesi kullanmayı planlıyor. Paslanmaz çelik ısıyı dağıtmada alüminyum kadar etkili olmasa da daha sağlam ve korozyona daha dayanıklı. Bu özel pil haznesi aynı zamanda pilin çıkarılma zorluğunu da azaltacak. Pil haznesi ayrıca Avrupa Birliği’nin gelecekteki gereklilikleri için de Apple’a avantaj sağlayacak.

Paslanmaz çelik haznenin tedarikçisi Sunway olacak. Kuo, Apple’ın yeni pil tasarımını gelecek sene tüm iPhone 17 modellerinde kullanmayı planladığını da sözlerine ekledi. Geçtiğimiz haziran ayında çıkan bir söylentide iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’te yüksek kapasiteli ve daha uzun kullanım ömrü sunan istiflenmiş piller kullanılacağı iddia edilmişti. Fakat analist Ming-Chi Kuo son araştırma raporunda istiflenmiş pil teknolojisinden hiç söz etmedi.

iphone 16 pro max

Yeni iPhone’lar hakkındaki söylentilere devam edelim. Majin Bu nickli sızıntı kaynağı da iPhone 16 Pro modellerinin çöl sarısı ve titanyum grisi isimli iki yeni renk seçeneğiyle satışa çıkacağını iddia etti. Çöl sarısı iPhone 14 Pro’nun altın rengine benzer ancak biraz daha koyu olacak. Titanyum grisinin de iPhone 6’da bulunan uzay grisi tonuna benzeyeceği söyleniyor.

iPhone 15 Pro’da natürel, siyah, beyaz ve mavi titanyum olmak üzere 4 renk seçeneği bulunuyor. iPhone Pro modellerinde en fazla 4 renk yer aldı. Siyah ve beyaz titanyum renklerinin iPhone 15 Pro’lardan iPhone 16 Pro’lara taşınması yüksek ihtimal. Çünkü Apple temel renkleri her zaman kullandı. Natürel ve mavi titanyumun elenmesi, yerlerine çöl sarısı ve titanyum grisinin gelmesi muhtemel görünüyor.

iPhone 16 Pro Parlaklığıyla Konuşulacak