İddia: iPhone 15 serisinin kamera detayları belli oldu

111

iPhone 15 ailesinin tanıtılmasına az süre kaldı, ancak dedikodu çarkları son hızda dönüyor. Genelde resmi duyuruya yakın söylentilerin sayısı da artar. Yeni sızıntı kamerayla ilgili ayrıntıları ortaya çıkardı.

iPhone 15 serisinin kamerasında cam ve plastik bileşenlerden oluşan yeni hibrit lensin yer alabileceği ileri sürüldü. Bu iddia ise Android cihazlarla ilgili sızıntılar paylaşan RGcloudS nickli Twitter kullanıcısı tarafından söylendi. RGcloudS’a göre hibrit lensle birlikte yeni iPhone’lar f/1.7 diyafram açıklığına sahip olacak.

Üreticiler bazen maliyeti düşürmek, ağırlığı azaltmak ve istenen optik performansı elde etmek için cam ve plastik bileşenlerden oluşan kombinasyonlar kullanırlar. Bu bileşenlerin düzeni görüntü kalitesindeki keskinliği, renk sapması gibi çeşitli yönleri de etkiler. MacRumors tarafından fark edilen sızınta iPhone 15’teki hibrit lensin, 1 cam ve 6 plastik bileşenden oluştuğu belirtiliyor. Eğer söz konusu iddia doğruysa iPhone 15’lerde, iPhone 14 Pro modellerinde yer alan aynı Sony IMX sensörü bulunacak. Fakat yeni iPhone’lar daha geniş diyafram açıklığı sayesinde %20’ye kadar daha fazla ışık alabilecek.

iphone 15

iPhone 16 Pro Max’te de 2 cam ve 6 plastik bileşenden oluşan yeni hibrit lensin olacağı söyleniyor. Buna ek olarak telefoto ve ultra geniş kameralarda da 5 ve 6 bileşenden oluşan hibrit lensler yer alacak. Tedarikçinin de Sunny Optical Technology olacağı ifade ediliyor.

RGcloudS kısa süre önce yaptığı başka bir paylaşımda da iPhone 15’lerde istiflenmiş pil teknolojisinin kullanılacağını söylemişti. İstiflenmiş pil teknolojisi elektrikli araçlarda bulunuyor. Normal pile göre şöyle bir fark var, klasik pillerde bileşenler sarmal yapıyla bir araya gelir. Ancak bu sarmal yapıda belirli boşluklar oluşuyor. İstiflenmiş pillerde bileşenler üst üste yığılmış gibi bir araya getiriliyor, boşluklar da olmuyor. Sonuç olarak pilin yapısı aynı kalsa da, daha fazla kapasite sunuyor. İstiflenmiş pilin enerji verimliliği ve uzun kullanım süresi avantajı var.

Apple’dan katlanabilir ekranlı iPad geliyor