Xiaomi, 2024’te elektrikli araçlar için hazır olacak

Xiaomi’nin yatırım planlarını açıkladığı son toplantı ile beraber heyecanlı bir bekleyiş başladı. Firmanın CEO’su Lei Jun çalışmalarını otomotiv bölümüne kaydırdığını belirtti.

Xiaomi arabalarının arkasındaki Ar-Ge ekibi 2.300’den fazla üyeye ulaştı ve 2024’ün ilk çeyreğinde resmi seri üretim başlangıcını yapmak için yorulmadan çalışıyor. Yumuşak filmli arabanın geçen Eylül ayında üretim hattından çıkması ve kış testleri ile ilerlemeleri beklentileri aştı. Aralık sonunda başlıyor.

Lei Jun, otonom sürüşün Xiaomi’nin otomotiv endüstrisine girmesinin çok önemli bir yönü olduğunu vurguladı. Otonom sürüş girişiminin ilk aşamasında ülke çapında 140’tan fazla aracın test edilmesi planlanıyor. Şirketin hedefi 2024 yılına kadar sektörde zirveye oynamak.

Xiaomi

Kârlılık açısından Lei Jun, firmanın cep telefonlarına yaklaşımlarına benzer şekilde yazılım kârlarına öncelik verdiğini belirtti. Otomobillerin geleceği, yalnızca satış ve satış sonrası hizmetin ötesinde, çeşitli hizmetleri entegre etmek için heyecan verici fırsatlar sunuyor.

Çinli teknoloji devinin henüz duyurulmamış elektrikli araç modelinin bir testini yürüttüğünü ortaya çıkaran fotoğraflar yayınladı. Resimleri Çinli mikroblog web sitesinde paylaşan blog yazarına göre, bizzat kurucu olan Lei Jun, bu test sırasında hazır bulundu. Başka bir deyişle, marka açıkça Xiaomi Arabasını aşırı soğuk hava koşullarında test ediyor ve muhtemelen başka önemli kalibrasyonlar da yapıyordu. 

Şirket satış ve Ar-Ge merkezini barındıran Pekin’in Yizhuang şehrinde kendi otomobil tesisini kurdu. İlk arabanın 2024’te üretim hattından çıkmasıyla birlikte, yıllık 300.000 araç kapasiteli tam işlevli bir araç fabrikası kurmayı planlıyorlar.

İlk uyku kulaklığı Philips N7808 tanıtıldı