Yeni iPad Pro Lightning yerine USB-C ile gelebilir!

Yeni iPad Pro

Apple’ın 12 Eylül tarihinde düzenleyeceği etkinlikte yeni iPad Pro tanıtılacak. Home tuşunun yer almayacağı 2018 model iPad Pro’da, Lightning yerine USB-C bağlantının kullanılabileceği söyleniyor.

Apple 12 Eylül yani yarın Türkiye saati ile 20:00’da düzenleyeceği Gather round etkinliğinde yeni ürünlerine tanıtacak. Bu etkinlikte iPhone Xs, iPhone Xs Max, iPhone Xc, iPad Pro (2018) ve Apple Watch Series 4 modellerini tanıtacak. Etkinliğe sayılı saatler kala iPad Pro (2018) hakkında bugün yeni bir sızıntı geldi.

Yeni iPad Pro USB Type-C ile gelebilir!

Bildiğiniz gibi Apple, iPhone 5 ile Lightning adını verdiği girişe geçiş yapmıştı. Lightning girişini günümüzde de kullanan Apple, iPad Pro (2018) ile bu tercihinden vazgeçecek gibi görünüyor. Apple‘a yakınlığı ile bilinen Ming-Chi Kuo, Apple’ın bu yıl iPad Pro modelinde Lightning girişten USB Type-C’ye geçiş yapacağını belirtti.

iPhone Xc, Xs ve Xs Plus satış tarihi belli oldu

Apple, her iki tarafı da USB Type-C olan girişi ilk olarak iPad Pro’da test edebilir. Daha sonra 2019 yılında tanıtılacak olan iPhone modellerinde de bu girişi görme ihtimalimiz çok yüksek. Dünyada bir standart haline gelmeye başlayan USB Type-C tercihi için Apple’ın geç kaldığını söyleyebiliriz.

Yeni iPad Pro