iPhone 15 serisi, ekran üretimi sorunları nedeniyle aksayabilir

iii

Apple yakında iPhone 15 serisini piyasaya sürmeye hazırlanıyor . Ancak daha gelişmiş iPhone 15 Pro serisi, şirketin ekran panellerinin üretiminde sorunlarla karşılaşabileceği için sert bir çıkış görecek gibi görünüyor.

Cupertino merkezli dev, görünüşe göre iPhone 15 Pro ve Pro Max için üretim sorunlarıyla karşı karşıya. Apple’ın iPhone 15 serisinin lansmanını geciktirebileceği söyleniyor ve son rapor da benzer bir senaryoya işaret ediyor. Şirket, üst düzey Pro modelleri için ekran panellerinin üretiminde sorunlar yaşıyor. Habersiz olanlar için, iPhone 15 Pro modellerinde yeni bir üretim süreci sayesinde ekranın etrafında ultra ince çerçeveler bulunacak.

iPhone 15 serisi

Ancak Foxconn, üretimin risk rampası aşamasında LG tarafından yapılan bu ekranlarla ilgili sorunları fark etti. Bu aşamada, Apple tedarikçisi, cihazın yüzbinlerce birimini üretir. Bu, üründeki herhangi bir kusurun bulunmasına yardımcı oluyor. Bu konuya yakın bir kaynağa göre LG tarafından yapılan ekran, yeni bir LIPO sürecinden (Düşük Enjeksiyon Basıncı Üst Kalıplama) geçtikten sonra güvenilirlik testinden geçemedi.

İşlem, akıllı telefonun montajından önce ekranı metal kasaya birleştirmenizi sağlar. Kaynak, sorunun iPhone 15 Pro Max’i daha ciddi şekilde etkilediğini, bu nedenle eksikliklerinin iPhone 15 Pro’dan daha kötü olabileceğini de sözlerine ekledi. Bunun hala doğrulanmamış bir rapor olduğunu hatırlatmakda fayda var.

YouTube Premium’un fiyatı ABD’de 13,99 dolara yükseldi