iPhone 15’in ekranı için tarih belli oldu

123 37

iPhone 15 hakkındaki dedikodu zincirine yeni halkalar ekleniyor. Yeni iPhone’lar hakkında neredeyse her gün yeni bir haber gündeme geliyor. Son havadislere göre ekran panellerinin ne zaman seri üretime gireceği belli oldu.

Apple genel olarak yeni iPhone’ları Eylül ayında tanıtır ve kısa süre sonra satışa sunar. Covid – 19 pandemi dönemi ve üretimdeki sorunları saymazsak, şimdiye kadar Apple’ın takvimi bu şekilde işledi. Taze rapora göre yeni iPhone’ların ekranı için üretim tarihi belli oldu ve bu tarih Apple’ın bahsettiğimiz takvimine gayet uygun. Ekran analisti Ross Young’a göre iPhone 15 ekran panellerinin üretimi Haziran ayında başlayacak. Young, ekran üretiminin erken aşamasında iPhone 15 ve Pro’nun daha ağırlıkta olacağını söyledi. Analistin bu söylemi, Apple’ın yeni iPhone’lar arasında bu iki cihazın en çok satan modeller olacağına inandığını gösteriyor.

iphone 15

Yeni iPhone’ların ekranlarında gecikme olmayacak. Fakat geçtiğimiz günlerde analist Jeff Pu, iPhone 15 ve Plus’ın problemlerle karşılaşabileceğini söyledi. Pu’ya göre 48 MP’lik kamera sensöründe verim sorunu var ve bu durum üretim programına darbe vurabilir. Jeff Pu gerçekleşen öngörüleriyle tanınan bir analist. Daha önce yayınladığı başka bir raporda da Pro modellerinde kullanılması beklenen katı hal düğmelerinin tasarım sorunu nedeniyle iptal edildiğini ve iPhone 16 Pro’larda yer alacağını belirtmişti. Pu’nun bu iddiası Ming-Chi Kuo ve farklı birkaç kaynak tarafından daha dile getirildi. iPhone 15 Pro modeline ait metal kalıpta da klasik iPhone tuşlarının olduğu görülmüştü.

iPhone 15 ailesi Eylül ayında düzenlenecek etkinlikle birlikte karşımıza çıkacak. Yeni nesil iPhone’ların hepsinde Dynamic Island tasarımı standart olacak. Bununla birlilkte tüm modellerde USB-C bağlantısının kullanılması bekleniyor. RAM tarafında da değişiklikler olabilir. Fakat geçtiğimiz haftalarda paylaşılan raporlarda, Apple’ın maliyeti azaltmak için RAM değişikliğini iPhone 16’ya sakladığı ileri sürülmüştü.

iQOO Neo 8 ve Neo 8 Pro görselleri sızdırıldı