Sadece iPhone 15 Pro Max’te olacak

123 36

Apple kahini lakaplı analist Ming-Chi Kuo, iPhone 16 Pro modelleri ve iPhone 15 Pro Max için dikkat çekici iddialarda bulundu.

Ming-Chi Kuo paylaştığı rapora göre iPhone 15 Pro Max modelinde yepyeni bir periskop kamerası yer alacak. Bu kameranın 6x’e kadar optik yakınlaştırma yapabileceği belirtiliyor. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar. Kuo’nun iddiası daha önce başka bir kaynak tarafından da dile getirilmişti. Tabii ki tüm iddialar bu kadarla sınırlı değil, çünkü Kuo’ya göre bu periskop kamerası iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max’te standart olarak yer alacak.

iPhone 15 Pro Max

iPhone 15 serisi hakkında çeşitli iddialar var, fakat içlerinde RAM’le ilgili olan dedikodular resmen şehir efsanesine dönüşmüş durumda. Bazı kaynaklar Apple’ın maliyeti düşürmek için iPhone 15 ailesinde RAM’lerinde herhangi bir değişiklik yapmayacağını söylüyor. Farklı kaynaklar ise iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max modellerinde 8 GB RAM’in olacağını, standart modellerde LPDDR4 yerine LPDDR5 RAM’in kullanılacağını vurguluyor. Birbirine zıt olan iddiaları doğrulama imkanı yok. Bu yüzden RAM’de neler olacağını iPhone 15 serisi çıkıp, parçalarına bölünmeden bilemeyeceğiz.

Bu sene çıkacak olan yeni iPhone serisinde Dynamic Island’ın standart olması bekleniyor. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C yer alacak.

iPhone 15 ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Oppo Reno 10’un çıkış tarihi sızdı