YouTube Premium’un fiyatı ABD’de 13,99 dolara yükseldi

n1n1 1

Google, ABD’de YouTube Premium’un fiyatını artırdı. 11,99 dolardan aylık 13,99 dolara yükseldi. iOS YouTube uygulaması üzerinden aboneolunursa da fiyat ayda 18,99 dolara kadar çıkıyor. Ülkemiz içinse henüz fiyat artışı ile ilgili bir bilgi bulunmuyor.

YouTube Premium ve YouTube Music Premium abonelerine sağlanan hizmet ve özelliklerin kalitesini korumak için fiyat artışının gerekli olduğu düşünüldüğünden dolayı zam yapıldığı belirtiliyor. Ayrıca yeni fiyatın, reklamsız akış, çevrimdışı ve arka planda oynatma ve YouTube Music uygulamasında 100 milyondan fazla şarkıya erişim dahil olmak üzere YouTube Premium’un sunduğu değeri daha iyi yansıttığını belirttiler.

YouTube Premium

2022’nin sonlarında YouTube Premium aile planlarının fiyatı aylık 22,99 ABD dolarına yükseldi. 2022’de kullanıma sunulan yıllık abonelik şu anda 139,99 ABD dolarıdır ve abonelere aylık ödemelere kıyasla 27,89 ABD doları tasarruf sağlar.YouTube Music Premium’un maliyeti de Apple ve Amazon’un benzer fiyat artışlarıyla uyumlu olarak aylık 9,99 ABD dolarından 10,99 ABD dolarına yükselecek. Mevcut müşteriler, yeni fiyatlandırmanın bir sonraki faturalandırma döngüsüne yansıdığını görecek ve değişiklikleri açıklayan e-postalar alacak. Google Play Müzik ve/veya YouTube Red’den gelen aboneler, mevcut ücretlerinden üç ay daha yararlanacak.

YouTube Premium, YouTube’da reklamsız bir izleme deneyimi sunarak kullanıcıların videoları kesintisiz izlemesini sağlar. Ayrıca çevrimdışı görüntüleme için videoları ve oynatma listelerini indirme ve videoları arka planda oynatma özelliğini de içerir. Ayrıca YouTube Premium, çevrimdışı oynatma ve arka planda dinleme özelliklerine sahip, reklamsız bir müzik akışı hizmeti olan YouTube Music’e erişim sağlıyor. YouTube’un çocuklar için tasarlanmış, reklamsız ve çevrimdışı oynanabilen bir sürümü olan YouTube Kids de dahildir.

Bu fiyat artışı, Apple Music , Amazon Music ve Netflix gibi büyük akış hizmetlerinde artan abonelik maliyetleri trendini takip ediyor . Özellikle YouTube Music ve Premium’un Eylül 2022 itibariyle 80 milyondan fazla ücretli abonesi olduğu için Google’ın finansal durumuna fayda sağlaması bekleniyor.

Oppo A58 4G yakın zamanda piyasaya sürülecek