iPhone 15 Pro ilginç bir detayla geliyor

iPhone 15 Pro

iPhone 15 Pro hakkında son derece ilginç bir iddia ortaya atıldı. Hadi gelin bu iddiaya birlikte göz atalım.

iPhone 15 Pro en çok merak edilen akıllı telefon modelleri içerisinde yer alıyor. Birçok kişi Apple tarafından bu akıllı telefonun Eylül ayında tanıtılacağını söylüyor. Analistler yıl sonuna doğru iPhone 15 cihazlarının satışına başlanacağını da belirtiyor.

Buraya kadar herhangi bir problem yok gibi görünüyor. Fakat konuyla ilgili öğrendiğimiz bazı detaylar aslında son derece ilginç bir Apple cihazı ile karşı karşıya olabileceğimizi gösteriyor. Buna göre iPhone 15 modellerinin üst versiyonlarında fiziksel tuş kullanılmayacak.

iPhone 15 Pro yeni tasarımı

Apple iPhone cihazlarında normal şartlarda fiziksel tuş kullanılıyor. Ancak yeni modellerde bu tür fiziksel tuşların kullanılmayacağı ifade ediliyor. Yeni tasarımın uygulanması için Cirrus Logic isimli bir şirketle anlaşma bile yapıldı.

iPhone 15 Pro

Normal şartlarda herhangi bir akıllı telefonda mutlaka fiziksel tuş bulunur. Bu fiziksel tuş hiç olmazsa cihazın açılıp kapatılmasını sağlar. Fakat yeni modellerde tamamen titreşimli ekran kullanılacağı ifade ediliyor. Böylece Apple bugüne kadar hiç yapılmayanı yapmış olacak.

Yeni modelin birçok ilke imza atacağı söyleniyor

Bu yeni akıllı telefon modelinin birçok ilke imza atacağı ifade ediliyor. Elbette sadece fiziksel tuşların kaldırılması anlamında değil aynı zamanda USB Type-C kullanılacağı da belirtiliyor.

iPhone 15 Pro ve cihazın Pro Max modellerinde son derece ilginç bir tasarım tercih edilecek. Tüm gözler şu anda Apple tarafından yapılacak etkinliklerde. Eğer bu etkinlik ile birlikte yeni fiziksel tuşu olmayan cihazlar tanıtılırsa bu büyük bir devrim olabilir.

iPhone 15 için üretim aşaması erken başladı