iPhone 15 Pro ve Pro Max pahalı olacak

123 37

Apple ve iPhone 15 serisi hakkında yeni çarpıcı gelişmeler var. Hong-Kong merkezli bir yatırım şirketinin analisti olan Jeff Pu, iPhone 15 Pro ve Pro Max’in beklenenden daha yüksek fiyatla satışa çıkacağını söyledi. Yeni üst düzey iPhone modelleri piyasada olan iPhone 14 Pro ve Pro Max’ten pahalı olacak.

Haitong International Securities’te teknoloji analisti olan Jeff Pu, iPhone 15 Pro modellerinin pahalı olacağını öngörüyor. Pu, yapılan yeniliklerin fiyatların artmasına neden olduğunu söyledi. Analist, titanyum çerçeve, dokunmatik geri bildirim yapan tuşlar için kullanılan ekstra Taptic Engine, yükseltilmiş RAM kapasitesi gibi özelliklerin ilk neden olduğunu belirtiyor. Bununla birlikte optik yakınlaştırma için periskop lens, A17 çipi, yeni depolama birimi gibi diğer donanımsal yeniliklerin de fiyatı artıran ikinci neden olduğunu vurguluyor. Özetle daha pahalı iPhone’larla karşılaşacağız.

iphone 15

Geçtiğimiz Ocak ayında Çinli sosyal medya sitesi Weibo’da iPhone 15 Pro ve Pro Max’in fiyatının pahalı olacağı belirtimişti. Kaynak, Apple’ın kâr elde etmek için fiyatları artırmak zorunda kalacağını söylemişti. Apple, 6 nesil boyunca Pro modellerinin başlangıç fiyatlarını değiştirmemeyi başardı. Sonuç olarak işin içeriğine kâr marjı girdiğinde fiyatlar değişecektir. Apple’ın fiyat konusunda neler yapacağını ise zaman içinde göreceğiz.

Jeff Pu’nun raporunda yeni Pro ve Pro Max modellerinde RAM kapasitesinin artmasından bahsediliyor. Burada ekstra parantez açmak gerekli. Birkaç hafta önce ortaya çıkan bir iddiada, Apple’ın iPhone 15 ailesinde RAM’le ilgili herhangi bir değişiklik yapmayacağı, bunun iPhone 16 serisine saklandığı ileri sürülmüştü. Kaynak, Apple’ın maliyeti azaltmak için çeşitli yollar denediğini de söylemişti.

iPhone 15 ailesini büyük ihtimalle Eylül ayında düzenlenecek olan etkinlikte göreceğiz. Yeni iPhone modellerinin hepsinde Dynamic Island’ın ve USB-C bağlantısının standart olması bekleniyor. Şimdiye kadar çıkan birçok sızıntıda USB-C portunun olduğu görüldü.

Uygun fiyatlı Redmi 12C Türkiye’de satışa çıktı