Avustralya sahiline vuran dev metal parça olay oldu

Avustralya sahiline vuran dev metal parça olay oldu

Hindistan’ın uzay ajansı şefi, bir Avustralya sahilinde karaya vurmuş halde bulunan dev metal silindirin bir roketin parçası olduğunu düşündüklerini duyurdu. İşte tüm detaylar.

Yaklaşık 2,5 m genişliğinde ve yaklaşık 3 m yüksekliğinde olan nesne, hafta sonu Pert’in kuzeyindeki Green Head Plajı’nda yerel halk tarafından kıyıda keşfedildi ve Batı Avustralya polisine haber verildi. Ancak Hindistan Uzay Araştırma Kurumu başkanı S Somnath, BBC’ye, bir roketin parçası olduğu için nesne hakkında “gizem olmadığını” söyledi. Yayıncıya, “Analiz etmeden bize ait olduğunu doğrulayamayız” dedi. Parçanın bir Polar Uydu Fırlatma Aracı (PSLV) veya başka bir fırlatmanın parçası olabileceğini, ancak bunu ancak görüp analiz ettikten sonra onaylayabileceklerini söyledi.

Avustralya sahiline vuran dev metal parça olay oldu

Dev nesnenin aniden ortaya çıkışı, yerel halkın yanı sıra medyanın da ilgisini çekti. Ayrıca kayıp Malezya MH370 uçuşuyla bağlantılı olduğu yönünde spekülasyonlara da yol açtı. WA polisi, nesneyi “tehlikeli” olarak gördüklerini söyleyerek insanları nesneden uzak durmaya çağırdı.

WA polisi, “Cismin kökenini ve doğasını belirlemek için çeşitli eyalet ve federal kurumlarla aktif olarak ortak bir çaba içinde olduğumuz konusunda topluluğa güvence vermek istiyoruz.” dedi. Ancak havacılık ve uzay uzmanları, nesnenin Hindistan’ın aya uydu fırlatmasının bir parçası olabileceğine dikkat çekti. Polar Uydu Fırlatma Aracı (PSLV) roketinin yakıt deposu olduğundan şüpheleniliyordu. Soruşturmanın bir parçası olan Avustralya Uzay Ajansı, bunun bir yabancı uzay fırlatma aracının parçası olma ihtimalini araştırdığını söyledi. Bir ajans sözcüsü, “Ajans, nesnenin kıyıya vuran yabancı bir uzay fırlatma aracının parçası olup olmadığını doğrulamak için çalışıyor ve nesne hakkında bilgi sağlayabilecek küresel muadilleriyle bağlantı kuruyor” dedi.

Sanal ve artırılmış gerçeklik geleceğin pazarlama trendi olacak