iPhone 15 Pro periskop kameralı ilk iPhone olabilir

iPhone fiyatlarında artış

Apple’ın 2023’te kullanıcılarla buluşturacağı iPhone 15 Pro, periskop kameralı ilk iPhone modeli olabilir.

Apple cephesinde şu sıralar tüm gözler eylül ayında çıkacak olan iPhone 14 modellerine odaklanmış durumda. Eylül ayında iPhone 14, 14 Pro, 14 Max ve 14 Max Pro olmak üzere dört yeni akıllı telefon çıkarmaya hazırlanan Amerikalı teknoloji devi, bu telefonları zamanında yetiştirebilmek ve stok sıkıntısı yaşamamak için elinden geleni yapıyor. Ancak Apple tüm bunlar sırasında bir sonraki iPhone’u için ilk adımları atmayı da ihmal etmiyor. 2023’te çıkacak iPhone 15 için ön hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

Apple, yeni özellikleri telefonlarına entegre etme konusunda genelde rakiplerinin gerisinden gelse de sürekli yeni özellikler geliştiriyor ve test ediyor. Bunları telefonlarına entegre etme hazır hale getirdiğinde de kullanıcılara sunuyor. Şirketin şu sıralar üzerinde çalıştığı bu yeni özelliklerden biri de periskop kamera. Bu özelliğin iPhone 14’e yetişmesi beklenmiyor. Ancak gelen son haberler, iPhone 15 Pro’nun periskop kameralı ilk iPhone olabileceğini gösteriyor.

iPhone 15

Android telefonlarda son yıllarda karşımıza çıkmaya başlayan, bu birkaç yıl içinde de daha yaygın hale gelmesini beklediğimiz periskop kameraları, optik zoom özelliğini kayda değer ölçüde arttırıyor. Bunu yaparken de telefonun kamera çıkıntısının normalden daha kalın olmasına gerek duymuyor. Çünkü periskop kameralar ışığı 90 derece bükebiliyor. Şu anda piyasadaki periskop kameralı en dikkat çekici telefonlar Google Pixel 6 Pro ve Samsung Galaxy S22 Ultra.

Daha önce gelen haberlerde iPhone 15’in periskop kamerası olabileceği söyleniyordu. Ancak gelen bu haberler Apple’ın sadece iPhone 15 Pro ve 15 15 Pro Max’te bu özelliğe yer vereceğini gösteriyor.

Meta yeni VR gözlüğünü görücüye çıkardı